Zahovič v opravičilu navijačem: “Moj namen ni bil nikogar užaliti”

Zlatko Zahović. Foto: M. Pigac

Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović se je slab teden dni po prvenstveni tekmi proti Taboru Sežani, ko so vijoličasti prišli do prve zmage v državnem prvenstvu (4:2), na klubski spletni strani opravičil navijačem za svoje izjave po tekmi. Takrat se je za Večer obregnil ob obnašanje navijačev.

“Dovolili smo, da se je ustvarilo stanje, ko lahko vsaka čistilka žali klub in trenerja. Tega ne bom več dovolil. Malomeščanstvo ne bo nikoli prišlo v klub. Malečnik in Miklavž ne bosta pljuvala po NK Maribor. Malečnik in Miklavž nista NK Maribor! Zahvala za podporo pa gre violam,” je po prvenstveni tekmi, po kateri je trener Darko Milanič ponudil odstop, a ga Zahović ni sprejel, za Večer dejal Zahović.

“Malomeščanstva ne bo v NK Maribor! Žvižgajo tisti, ki so do mladincev igrali v klubu, nato pa niso dobili priložnosti, ker niso bili dovolj kakovostni. Malečnik in Miklavž ne bosta NK Maribor, meščani Maribora bodo NK Maribor. Žvižga se najuspešnejšemu trenerju v zgodovini. Je to normalno? To je problem pokvarjenosti,” je še dejal športni direktor vijoličastih, ki se je po slabem tednu dni opravičil za svoje izjave.

“Spoštovani navijači! Namerno sem odlašal z opravičilom, da se izlijejo vse kritike, ki jih sprejmem kot povsem upravičene. Bilo je zelo napačno povedano, še slabše interpretirano. Moj namen ni bil nikogar užaliti, nisem govoril o posameznikih, ampak o prispodobah, ki pa so bile prenesene preveč neposredno in povsem zgrešeno. Iskreno se opravičujem vsem, ki so jih moje neprimerne besede prizadele,” je dejal Zahović za spletno stran kluba in dodal: “Vsi dobro veste, da sem eden od vas oziroma od nas.”

Zahovićeve izjave so dvignile veliko prahu, med drugim sta jih kot neprimerne in žaljive označila tudi predsednik krajevne skupnosti Malečnik Jožef Škof in župan občine Miklavž Egon Repnik, oglasil se je tudi predsednik NK Miklavž Miran Đuran.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar