Za današnje tekmovanje za pokal Slovenije v ciklokrosu prijavljena tudi Pogačar in Mezgec

tadej Pogačar. FOTO: Tour of Slovenia

Za današnje tekmovanje za pokal Slovenije v ciklokrosu , ki bo v bližini hipodroma Stožice, je prijavljenih 127 tekmovalk in tekmovalcev, med njimi sta tudi Tadej Pogačar in Luka Mezgec.

Organizator tekmovanja je Kolesarsko društvo Rog, ki je pred časom predstavilo traso v parku med hipodromom Stožice, Savo in Štajersko cesto ter ustreza pravilom Mednarodne kolesarske zveze (UCI) in pravilniku Kolesarske zveze Slovenije, piše na portalu prijavim.se. Krog bo dolg 2,3 km, potekal pa bo po makadamu, mivki ter travi s številnimi ovirami in stopnicami, ki bodo predstavljale velik izziv za tekmovalce.

Obeta se zanimiva in blatna preizkušnja, na kateri bodo dvakratni zmagovalec Toura in tudi nekdanji državni prvak v ciklokrosu (2018) Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). Družbo mu bo iz svetovne serije delal Luka Mezgec (BikeExchange – Jayco), ki je nekdanji državni prvak v cestnem, gorskem kolesarstvu in ciklokrosu (2017).

Tekmovalni spored se bo danes začel ob 11.30 z dirkami mlajših kategorij, člani in mlajši člani pa se bodo skupaj na pot podali ob 13. uri. Dirka bo dolga 50 minut in en dodatni krog.

V vseh kategorijah je prijavljenih 127 tekmovalcev in tekmovalk. Glede na veljavne ukrepe v državi v boju z zajezitvijo okužb z novim koronavirusom gledalci od blizu ne bodo mogli spremljati preizkušnje.

Danes bo v svetovnem pokalu potekala tudi težko pričakovana dirka v Dendermondeju v Belgiji, na kateri se bodo poleg največjih imen v ciklokrosu prvič skupaj v tej sezoni pomerili tudi zvezdniki cestnega kolesarstva, Belgijec Wout Van Aert, Nizozemec Mathieu van der Poel in Britanec Tom Pidcock.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar