Slovenski policisti začeli z delom na Hrvaškem

foto: policija.si

Trije slovenski policisti so 17. julija 2023, začeli z delom na Hrvaškem, kjer bodo na vrhuncu turistične sezone tamkajšnjim kolegom en mesec pomagali pri postopkih s slovenskimi turisti. Hrvaški gostitelji pa so sinoči v Šibeniku za vse tuje policiste, ki bodo sodelovali v projektu Varna turistična destinacija 2023, priredili tudi poseben sprejem.

Slovesnega odprtja projekta Varna turistična destinacija 2023 se na trdnjavi Barone v Šibeniku poleg policistov Matije Breznika, Dominika Osrečkega in Marjana Premzla iz Slovenije udeležil tudi policijski ataše v Zagrebu mag. Srečko Jarc (na fotografiji).

foto: gov.si

Gostujoče tuje policiste, napotene na delo na Hrvaško, so pozdravili hrvaški minister za notranje zadeve dr. sc. Davor Božinović, generalni direktor hrvaške policije Nikola Milina ter državni sekretar na tamkajšnjem ministrstvu za turizem in šport Josip Pavić.

Svoje sodelovanje v projektu je potrdilo 22 policijskih organizacij iz 19 držav s skupno stotimi tujimi policisti, ki bodo delali v osmih različnih policijskih upravah na Hrvaškem (PU Dubrovniško-Neretvanska, PU Splitsko-Dalmatinska, PU Šibeniško-Kninska, PU Zadarska, PU Ličko-Senjska, PU Primorsko-Goranska, PU Istarska in PU Zagrebačka). Za sodelovanje se je letos prvič odločila tudi nizozemska policija, ki svoja policista od 14. do 31. avgusta napotuje na delo na PU Istarska.

Slovenske policiste boste lahko srečali v Pulju ter na otokih Krk in Pag

Na podlagi sporazuma med slovensko in hrvaško vlado o čezmejnem policijskem sodelovanju so na Hrvaško napoteni:

  • Matija Breznik iz Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana, ki bo delal na območju PU Istarska, na Policijski postaji Pula;
  • Dominik Osrečki iz PP Mozirje, PU Celje, ki bo delal na območju PU Primorsko-Goranske, na PP Krk, in
  • Marjan Premzl iz PP Ptuj, PU Maribor, ki bo delal na območju PU Ličko-Senjska, na PP Novalja.

Oddaj komentar