Prenova Ljudskega vrta bo stala 6,9 milijonov

Mariborski svetniki so včeraj s cmokom v grlu potrdili še zadnji potrebni dokument – investicijski program za rekonstrukcijo stare tribune stadiona Ljudski vrt. Projekt nujne obnove stadiona se je namreč samo od prejšnje seje znova podražil in bo zdaj namesto 5,5 milijona evrov stal 6,9 milijona evrov. Del denarja bodo morali zagotoviti leta 2019.

Predstavnik občinske uprave Boštjan Štuhec je svetnikom pojasnil, da je bila ocena, da bo prenova stala 5,5 milijona evrov, narejena že leta 2015, medtem ko je sedanja vrednost investicije narejena na osnovi projekta za izvedbo, ki so ga izdelali po zadnji seji in zajema konkretne popise vseh del in cene.

Čeprav se je večina svetnikov na koncu vendarle odločila podpreti nadaljevanje projekta, ki je deloma že stekel s pomočjo mariborskega nogometnega kluba, so predvsem opozicijski svetniki želeli vedeti, zakaj vnovične podražitve projekta in kje so garancije, da se ta številka ne bo še povečala.

Odbor mestnega sveta za finance je opozoril na dejstvo, da tokratna podražitev ni prva, saj je bila prva številka 4,5 milijona evrov, zdaj pa bo občinska garnitura že vnaprej obremenila proračun mesta za leto 2019, ki ga sploh še ni in ga bo verjetno morala sestavljati nova mestna oblast. Svetnik Liste za pravičnost in razvoj (LPR) Stojan Auer je šel še nekaj let nazaj, ko je župan Andrej Fištravec obljubljal zasebnega vlagatelja.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar