Franc Kangler je državni svetnik

Franc Kangler. Foto: MP Produkcija

Franc Kangler bo zasedel stol državnega svetnika in bo naslednjih pet let zastopal lokalne interese v državnem svetu.

Na volilnih zborih po Sloveniji so popoldne izbirali državne svetnike, ki bodo naslednjih pet let v državnem svetu zastopali lokalne interese. Volilni zbori so potekali v 22 volilnih enotah, v vsaki pa so izvolili po enega svetnika.

V Mariboru je bil za državnega svetnika izvoljen Franc Kangler, ki je dobil 15 glasov, protikandidata Drago Žura 11 glasov, aktualni državni svetnik Rudi Matjašič pa je prejel 7 glasov.

 

 

 

1 KOMENTAR

  1. HEPANI! … ali kot bi rekli ‘južni brati’: Ima Boga !!! In to tako okoli blamaže za Lojzeka Fižoleka Križmana in večnega direktorja študentov Žuro !!! Ne ne in nE Franca ni nobena izbira , a Maribor je spet pokazal kaki HEPANI s(m)o !!!!!!!!!!!!! Pri 23 elektorjih je VEDNO bilo in vedno bi moralo bit, da zmaga kandidat Maribora, ne pa okoliških Vasi!!! A kaj ko ima Mb HEPANA za župana in hordo opravilno nesposobnih svetnikov/svetnic! Lojzeka so sicer res potrdili na mestnem svetu, a očitno – in pametno – s figo v žepu!!! Tak so vedeli, da NE bodo glasovali za njega! In stari alko Magnin lobist je verjel, da bo svetnik! HEPAN

Oddaj komentar