Društvo za zaščito živali Maribor opozarja: Lovec je ustrelil domačo hišno muco, kar ne bi smel

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Društvo za zaščito živali Maribor je sporočilo, da so dobili klic osebe, da jim je lovec ustrelil domačo muco in to tudi priznal. Čakal naj bi na lisice, nato pa ustrelil domačo muco, češ da ni vedel, čigava je.

Z Društva za zaščito živali so sporočili vsebino telefonskega klica: “Lovec je ustrelil našo domačo muco. Dejanje je tudi priznal in rekel, da je čakal lisice. Je sicer rekel, da naj bi videl, da je mačka ni pa vedel, da je naša zato jo je ustrelil. Ona je pa tam mrtva ležala. Se nam zdi, da se to ne sme. Kaj lahko storimo?” Pravijo, da se zgodilo v njihovi okolici.

Društvo posebej izpostavlja: “Lovci NE smejo streljati hišnih živali. Ne vaših, ne potepuških, ne sosedovih, …nobenih!!!!” Zapisali so, da so klicatelja takoj napotili na policijo: “Obveščena je bila tudi veterinarska inšpekcija. Prijavo smo podali tudi na lovski inšpektorat. Oseba je bila znana, prav tako LD. Čakamo končen epilog. Takšni lovci, pravzaprav takšni ljudje, so lahko nevarni okolici, živalim in nenazadnje tudi ljudem.
In mečejo neznansko slabo luč na vso “zeleno bratovščino”. Kljub trudu nekaterih lovcev, da temu ni tako.”

“Najbolj žalostno je pa to, da naj to ne bi bil prvi takšen incident dotičnega lovca. Poleg groženj naj bi nastradal že enkrat en pes, za kar bi naj lovec bil tudi že “kaznovan”. S svojimi strelskimi izpadi pa zgleda še nadaljuje. Ljudje se vprašajo kam to vodi, so še sploh varni? Takšni ljudje ne bi smeli posedovati orožja,” so še sporočili in dodali: “Nič kriva uboga muca je pa svoj prerani poslednji “domek” dobila na domačem dvorišču.”

Društvo je posebej izpostavilo še
“Namen te objave je:
👉1.) da veste da lovci NE SMEJO streljati psov, mačk,…je res prepovedano
👉2.) da veste koga poklicati/obvestiti najprej, če lovec (ali kdorkoli) ustreli hišno žival- (Policija 113 & lovska inšpekcija)
👉3.) da, če vas je recimo strah ali da ne veste kako postopati ob takšnem dogodku, se lahko obrnete na nas.
👉4.) da bi se v lovskih vrstah vzpostavil red in da bi takšna dejanja posameznikov strogo obsodili tudi drugi lovci.

Oddaj komentar