ZPM Maribor z bogatim programom Počitnic s prijatelji

Počitnice s prijatelji 2023. Vir: Facebook, Zveza prijateljev mladine Maribor

Bližamo se polovici Počitnic s prijatelji, pravijo pri Zvezi prijateljev mladine Maribor in napovedujejo bogat program za naslednji teden.

V Domu ustvarjalnosti mladih (DUM) Maribor bodo zadnji teden v juliju ustvarjali na likovnih delavnicah, didžej delavnica bo namenjena otrokom, mladostnikom pa grafična delavnica. Na izletih bodo iskali male vodne živalce, se preizkusili v borilnih veščinah, družili z gasilci, si ogledali razstavo in se sproščali v parku. Na celodnevnem sredinem izletu bodo tokrat obiskali nekdaj najbolj mogočen grad na Slovenskem.

Na posamezne termine počitniškega varstva se je še možno prijaviti, med tem ko je tudi drugi termin sobe pobega Prepih v Labirintu za mladostnike od 15. leta, ki bo 27. 7., že zaseden, na voljo pa sta še dva termina v avgustu.

Ustvarjalne delavnice

Ustvarjanje iz različnih materialov, lepljenje, sestavljanje, risanje, slikanje, barvanje, oblikovanje, modeliranje … vsak dan nove likovne vsebine, vmes pa čas za igro, telovadbo in brezskrbni klepet s prijatelji. Za otroke od 6. leta dalje, vsak delovni dan, med 8.00 do 16.00.

Tematska delavnica za otroke, stare osem let in več
24. 7.–28. 7., 9.30–12.30
HEJ, DIDŽEJ!
Spoznali bodo delo didžeja in ustvarjanje zvoka s pomočjo računalnika in neštetih gumbov. Na profesionalni mešalni mizi bodo z nekaj vaje tudi sami ustvarili svoj unikatni glasbeni izdelek. (Akademija AlphaWave)

Tematska delavnica za mladostnike, stare 15 let in več
24. 7.–28. 7., 9.30–12.30
ODTISnem.se
Grafika je tako živahna in raznolika kot domišljija. Pobrskali bodo po domišljiji živalskega, rastlinskega in urbanega sveta ter ga upodobili na papir in majice. Smo pripravljeni na nov način gledanja na svet? Potem pa pojdimo z Majo Pegan v tiskarno, si nadenimo radovedna očala in ustvarimo umetnije, ki pripovedujejo naše zgodbe, pravijo na ZPM Maribor. (Društvo Hiša!, CGU – Center grafičnih umetnosti)

Počitniški izleti

Zbirno mesto za izlete je v Domu ustvarjalnosti mladih (Razlagova 16), kamor se ob navedeni uri tudi vrnejo.

24. 7., 9.00–13.00
VODNI NEVRETENČARJI
Opazovali bomo vodne živalce, ki nimajo hrbtenice, vendar kljub temu igrajo pomembno vlogo pri ohranjanju vodnih ekosistemov. (Društvo študentov naravoslovja)

25. 7., 9.00–13.00
BORILNE VEŠČINE
Borilne veščine so veliko več kot le brcanje in udarjanje. Spoznali bomo, da z njimi razvijamo samozavest, disciplino, značaj, osredotočenost in spoštovanje. (Zavod KINETIKA)

26. 7., 9.00–14.00
POKLIČI 112!
Ko zagori ali je potres, ko se vsuje plaz ali se zgodi nesreča na cesti, gasilci so vselej pripravljeni priskočiti na pomoč. (Gasilska brigada Maribor)

26. 7., 8.00–16.00
Celodnevni sredin izlet: SPREHOD V SREDNJI VEK
Romantičen, zapeljiv, mogočen, temačen, strašljiv Stari grad v Celju nas bo popeljal v srednjeveško preteklost, ko so živeli vitezi in so nepridiprave kaznovali na mučilnih napravah. Na poti domov se bomo ustavili še na slikovitem Šmartinskem jezeru. Doplačilo 35,00 eur.

27. 7., 9.00–13.00
NEVIDNA ROKA
Kako nastaja slika? Lahko s čopičem na papir ali platno, lahko pa tudi kako drugače, na primer s pomočjo digitalne tehnologije. (Umetnostna galerija Maribor)

28. 7., 9.00–13.00
SPROŠČANJE PO KITAJSKO
Kitajci pravijo, da je chi življenjska energija, ki jo z vadbo usmerjamo po celem telesu in se tako umirimo in sprostimo. (Lidija Haložan Zagernik, Bodi Blisk)

Na vse dejavnosti je obvezna predhodna prijava, saj je število mest omejeno. Vse podrobnosti so objavljene na spletni strani: Počitnice s prijatelji 2023. Več informacij se dobi na telefonskih številkah in naslovih: INFO-DUM pisarna (Razlagova 16) – 02 229 94 50, 040 433 511, 041 532 119, info.dum@zpm-mb.si.

Oddaj komentar