Znani stroški neposrečene postavitve in odstranitve korit na Tyrševi: Denar vržen čez okno

Na Tyrševi ulici je pred časom številne razburila neprimerna ureditev, občani so ji močno nasprotovali, mariborski župan pa se je po tem opravičil za neposrečeno potezo, kar pa ne spremeni dejstva, da so denar vrgli tako rekoč skozi okno. Za ureditev pa je bil kriv mariborski podžupan, ki je ponudil svoj odstop, a ga župan ni sprejel. Kdo je kril stroške?

Za neposrečeno potezo 2.250 evrov vrgli stran

“Podžupan dr. Samo Peter Medved je pojasnil nestrokovno izvedbo ureditve in v imenu MO Maribor prevzel odgovornost in županu ponudil odstop. Na sestanku je vodstvo MO Maribor z vsemi prisotnimi občani soglasno sprejelo rešitev ureditve ulice, ki je najboljša za vse. Župan odstopa podžupana ni sprejel, saj je z njegovim predanim, učinkovitim in strokovnim delom na mnogih projektih tega mandata zelo zadovoljen,” so nam tedaj odgovorili iz občine. Odgovorom na vprašanja, kdo bo kril ponesrečeno ureditev, so se izognili.

Zato smo se znova obrnili na njih in jih zaprosili, da odgovorijo: “Seznanjamo vas, da je bilo za začasno ureditev Tyrševe ulice za izvedbo talne signalizacije porabljenih približno 1500 evrov, za namestitev in odstranitev korit pa 750 evrov.”

Nigrad kril stroške, ki jih je povzročil Samo Peter Medved

Skupen strošek del je torej znašal okrog 2250 evrov. Kot so pojasnili v nadaljevanju, je dela podjetje Nigrad izvedlo v okviru rednega vzdrževanja na podlagi koncesijske pogodbe z Mestno občino Maribor. “Korita so bila odpeljana v skladišče na sedežu Nigrada.”

Očitno bomo stroške, ki jih je povzročil Samo Peter Medved s preuranjeno potezo, krili davkoplačevalci.

Oddaj komentar