Za oživljanje Maribora

Vir: Google Street view

Mariborski študentje so v sodelovanju s strokovnjaki pripravili ideje kako oživiti degradirana območja Maribora. Ta četrtek pa se obeta druga priložnost za sodelovanje na delavnici, namenjeni oživljanju “pozabljenega” območja in stavbe KPD za Europarkom.

Degradirano območje. Vir: Google Street view

V okviru projekta URBACT – 2nd Chance, torej druga priložnost za stare in običajno prazne stavbe, je v Mariboru nastala iniciativa, za posebno obravnavo objekta KPD. Gre za peterokrako stavbo za nakupovalnim središčem Europark, verjetno eno najbolj znanih, zapuščenih lokacij.
Na prvo delavnico, namenjeno oživitvi te stavbe in okolice, so povabili vse lastnike, sosede, strokovnjake arhitekte, urbaniste, pa tudi predstavnike splošne javnosti, ki jih zanimata področji urbanizma in arhitekture. Tokratna (druga) delavnica pa je bolj specifično usmerjena. Nastajali bodo predlogi za umeščanje vsebin, s katerimi bi napolnili omenjeno, “mrtvo območje” Maribora. Podrobnosti v video izjavi Andreje Budar iz Službe za razvojne projekte in investicije – projektna pisarna MO Maribor.

Delavnica v podporo razvoja Maribora, dela centra mesta, ki zaenkrat ne služi potencialnim namenom, bo potekala ta četrtek, 2. marca, od 11h do 14h v prostorih Univerze v Mariboru – Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, Krekova 2. Ker je število udeležencev omejeno, so obvezne pisne prijave (na E-naslov andreja.budar@maribor.si).

Oddaj komentar