Za dober namen teklo 1.399 tekaških navdušencev

Vir: Aquasystems

Tradicionalna tekaška prireditev “Tek zDravo jutri”, ki jo je deseto leto zapored organizirala družba AquaSystems, je tokrat postregla z rekordno udeležbo. Pod sloganom “Tečemo narazen, pomagamo skupaj” je teklo 1.399 tekaških navdušencev iz vse Slovenije, skupno število zbranih kilometrov pa je AquaSystems pretvoril v dobrodelna sredstva za podporo lokalni skupnosti.

Okolju najbolj prijazen tek v Sloveniji “Tek zDravo jutri”, ki v skrbi za ohranjanje Drave in življenja ob njej vsako leto na bregove Drave ob Centralni čistilni napravi Maribor privabi številne tekače in ljubitelje narave, je tokrat potekal v prilagojeni obliki. V skladu z ukrepi in priporočili za omejitev epidemije je tradicionalno družabno-rekreativno prireditev zamenjal tek posameznikov. Tekaški navdušenci iz vse Slovenije so se tako med 12. in 14. junijem podali na 5 ali 10 kilometrov dolgi tek v lastni režiji na poljubni lokaciji, številni med njimi pa so se dogodka kljub drugačni izvedbi močno razveselili. Štefka Vegan, redna udeleženka in ljubiteljica Teka zDravo jutri, je o letošnjem teku povedala: “Teka zDravo jutri se vsako leto z veseljem udeležim, saj mi rekreacija v naravi ob čistem zraku veliko pomeni. Ob tem dobim nov zagon in posebno energijo, ki osreči mojo dušo. Čeprav je bil tek letos virtualen, sem se ga z veseljem udeležila in ga v celoti opravila vzdolž čudovite Drave.

Štefka je bila ena od skoraj 1.400 udeležencev, ki so darovali svoje pretečene kilometre za dober namen. In teh ni bilo malo. Nabralo se jih je kar 9.160 km, za vsakega pa je AquaSystems daroval 55 centov, kar je skupaj naneslo 5.038 dobrodelnih evrov. Del zbranih sredstev v znesku 2.924,35 evra so podarili Medobčinskemu društvu Sožitje Maribor za pomoč pri zagotavljanju kakovostnega in polnega življenja njihovih članov ter spodbujanju enakopravnosti in enakih možnosti oseb z motnjo v duševnem razvoju, del pa so jih namenili nakupu defibrilatorja, ki bo odslej dostopen na prostem zraven bankomata pri trgovini v Dogošah. Ob tem je Leon Lozar, direktor družbe AquaSystems, povedal: “Letos se je tek odvil na drugačen način kot običajno, odziv udeležencev pa je presegel vsa pričakovanja! Hvaležni smo vsem, ki so se teka udeležili in tako pokazali, kako pomembna je medsebojna povezanost. Kljub socialni distanci smo lahko pomagali skupaj in s tem podprli lokalno skupnost, s katero v družbi AquaSystems že 17 let razvijamo srčno in dragoceno partnerstvo.

Vir: Aquasystems

AquaSystems skrb za lokalno skupnost dokazuje tako s strokovnim in odgovornim izvajanjem svoje primarne dejavnosti čiščenja odpadnih vod za Maribor in okolico kot s programi družbene odgovornosti, s katerimi prispevajo k družbenemu, kulturnemu in gospodarskemu življenju Maribora in okolice. Da si tudi skupnost želi aktivnega sodelovanja s podjetji v lokalnem okolju potrjuje predsednik Medobčinskega društva Sožitje Maribor Martin Benko, ki je ob prejemu donacije povedal: “Tek je ena od oblik zdravega načina življenja, ki jo v želji po boljšem počutju spodbujamo tudi v našem društvu. Ob tem smo se še posebej razveselili donacije, ki nam bo omogočila še več aktivnosti za izboljšanje kakovosti življenja in osebnostnega razvoja naših članov. Tako bomo lažje izvajali programe za usposabljanje, izobraževanje ter ohranjanje duševnega in telesnega zdravja oseb z motnjami v duševnem razvoju.

Oddaj komentar