Z današnjim dnem dodatne sprostitve v državi

Vir: pixabay

V gostinskih lokalih bo z današnjim dnem gostom omogočena postrežba v notranjih prostorih. Sprostitve so tudi na področju nastanitvenih obratov, saj bo tistim z več kot 60 sobami dovoljeno ponujati do polovico vseh sob, manjšim pa še dalje do 30.

A brez pogojev ne gre. Gostje in zaposleni morajo imeti potrdilo, da so koronavirus preboleli, ali da so cepljeni ali testirani.

Pri tem bo število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, omejeno na 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 20 kvadratnih metrov. Ob tem bo treba zagotavljati 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko v celotnem trgovskem centru. Trenutno velja omejitev ena stranka na 30 kvadratnih metrov površine.

Več nastanitev

Nastanitveni obrati, ki imajo do 60 nastanitvenih enot, lahko ponujajo nastanitvene storitve do 30 nastanitvenih enot, nastanitveni obrati, ki imajo več kot 60 nastanitvenih enot, pa bodo lahko ponudili nastanitvene storitve do 50 odstotkov zasedenosti nastanitvenega obrata.

Ponujanje apartmajskih nastanitvenih enot je dovoljeno ne glede na število apartmajskih nastanitvenih enot, ki jih nastanitveni obrat ponuja, saj se apartmajske enote razumejo kot zaprt mehurček, navaja vlada.

 

Oddaj komentar