Vzdržljivostna smučarska preizkušnja Downhilka 2020 to soboto

Vir Facebook Downhilka 12h Challenge

Navkljub vsem dosedanjim težavam zaradi pretoplega vremena organizatorji javljajo, da se bo Downhilka začela to soboto, 7. marca 2020, ob 23. uri, pred tem pa bo od 20. ure naprej progo preskusila ambasadorka Downhilke Ilka Štuhec v družbi ostalih dobrodelnežev na Areškem Pohorju ob sedežnici Pisker.

Downhilka bo v nekoliko drugačni obliki, kot so jo sprva načrtovali, a vendarle bo potekala “doma”, v Sloveniji. Tekmovalci bodo merili svoje moči v noči s soboto, 7. marca, do nedelje, 8. marca 2020, na Areškem Pohorju na sedežnici Pisker. Začetek tekme je napovedan za 23. uro, ob 20. uri pa bo v sklopu dobrodelne VIP ure podlago preizkusila ambasadorka Ilka Štuhec v družbi ostalih dobrodelnežev.

Vir Facebook Downhilka 12h Challenge

Tako vzdržljivostna smučarska preizkušnja Downhilka 2020 v svoji prvi izvedbi preskakuje oviro za oviro. “Ker si Downhilko resnično želimo izpeljati v letošnji zimi, smo primorani iskati rešitve, saj nas vreme letos res ne usliši. Našli smo alternativo na Areškem Pohorju, kar nas veseli kljub temu, da tekmovanje ne bo ravno takšno, kot smo ga želeli,” pravi Dora Skorobrijin, vodja organizacije Downhilke. Tekma bo namreč zaradi še večje zahtevnosti za smučarje, ki jo prinaša prevoz s sedežnico in ne gondolo, trajala 8 ur in ne 12, kot je bilo prvotno načrtovano. Kljub temu izzivov za tekmovalce ne bo manjkalo, nič manjši pa ne bo ambient, saj bo proga ob sedežnici Pisker na Areškem Pohorju prvič v zgodovini osvetljena in bo ponudila smuko na najvišji možni ravni, kot si jo zaslužijo tekmovalci.

VIP ura z Ilko Štuhec ostaja, dogodek bo dobrodelno obarvan

Ilka Štuhec bo kot ambasadorka tekme s povabljenci progo preizkusila med 20. in 21. uro, vsak odpeljan krog pa bo prinesel sredstva v dobrodelni sklad. Enako velja za tekmovalce na tekmi, ki bodo s svojo požrtvovalnostjo in željo po zmagi in nazivu najbolj vzdržljivega smučarja v dobrodelni sklad prispevali po en evro za vsak odpeljani krog. Zbrana sredstva bodo namenjena Fundaciji za športnike iz socialno ogroženih okolij, ki deluje pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije.

Tekmovalci bodo imeli ob vznožju sedežnice Pisker na voljo poseben prostor za pripravo in počitek ter okrepčilo. “Logističnih izzivov tudi tukaj ni manjkalo, a pomembno nam je, da se tekmovalci in vsi ostali na tekmi dobro počutijo. Kljub temu, da so se načrti s tekmo spremenili od tistih prvotno načrtovanih, verjamemo, da je pred nami izjemen športni dogodek, ki bo služil kot osnova za nadgrajevanje v prihodnjih letih,” zaključuje Dora Skorobrijin.

Oddaj komentar