VIDEO: Ponudniki na Trgu Leona Štuklja razočarani nad neenakopravnostjo

Gostinci na Trgu Leona Štuklja v Mariboru plačajo kar trikrat več najemnine kot tisti na Glavnem trgu, kjer je med ponudniku tudi županova gostilna Poper. Zaradi tega je kar nekaj slabe volje, saj si želijo enakopravnost. Poleg visoke najemnine pa celo plačajo še del od prodaje, kar je letos na novo.

Nezadovoljni so gostinci na Trgu Leona Štuklja, ki so zaenkrat razočarani nad obiskom ter nad ne okrasitvijo trga, skromnim koncertnim programom, predvsem pa nad visoko najemnino. Predvsem pa bode v oči razlika med najemnino za hiško na Trgu Leona Štuklja in Glavnim trgom, kjer je v enim izmed hišk tudi Poper, sicer v lasti župana Saša Arsenoviča.

Skrbi jih, če se jim bo poslovno izšlo 

Boštjan Protner si želi, da bi stopili skupaj in tako šli skupnemu cilju naproti z enakimi pogoji prav vsi. Da je letos prvič skeptičen, kako se bo poslovno izšlo, pravi, medtem ko nam zaupa, da je slišal da se je ponudnikom na Glavnem trgu že v prvih dneh najemnina pokrila s prodajo. Sicer pa je ponudba na Trgu Leona Štuklja raznolika, poudarek je na slovenskih, lokalnih vinih.

Oddaj komentar