VIDEO: Mariborski vodovod pred menjavo nadzornikov

Mariborski vodovod

Pred skorajšnjo izredno skupščino Mariborskega vodovoda, ta bo v četrtek dopoldne, so danes na Mariborskem vodovodu predstavili rezultate raziskave in ankete, ki jo opravijo vsake dve leti. Dotaknili pa so se tudi skorajšnje izredne skupščine, na kateri bodo lastniki vodovoda obravnavali predloge za razrešitev članov nadzornega sveta in določitev novih. 

Direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač je poudaril, da bodo obravnavali oba predloga, tako predlog mariborskega župana Saše Arsenoviča o menjavi vseh štirih nadzornikov z novimi, kot tudi dodaten predlog občin Upravne enote Lenart, ki namesto novega kandidata za nadzornika Damijana Škrinjarja predlagajo drugega kandidata Vita Kranerja, ki ima več strokovnih izkušenj. Pa tudi zaradi tega, ker dvomijo, da bi bil Škrinjar, ki je že bil v Nadzornem svetu Mariborskega vodovoda primeren. Burnač zdaj poudarja, da upa, da se bodo lastniki Mariborskega vodovoda odločili v korist podjetja in občin. Njegov komentar je v posnetku:

O predlogu Arsenoviča, da pride v nadzorni svet Damijan Škrinjar, ki je nekoč že bil v nadzornem svetu, pa Burnač meni, da gre za precedens v Sloveniji, češ da predlagajo nekoga, ki je iz istega nadzornega sveta predčasno odšel. Več v izjavi:

Že ob prejšnjem poročanju nam je Damijan Škrinjar dejal, da pred skupščino in volitvami ne bo dal nobene izjave.

Uporabniki zadovoljni s storitvami Mariborskega vodovoda
Mariborski vodovod je sicer že osmič po vrsti izvedel anketo med vsemi lastniki tega podjetja, med vsemi 19 občinami, uporabniki in dobavitelji. Predvsem zaradi tega, da sami vidijo stopnjo zadovoljstva, obenem pa tudi, kje in kako bi lahko svoje aktivnosti in delo izboljšali. Pregled odnosov v podjetju pa naredijo tudi zaposleni. Ocene vseh so nadpovprečne. Kar 90 odstotkov uporabnikov meni, da so storitve Mariborskega vodovoda opravljene kakovostno in ažurno. Direktor Burnač je povedal:

Z odnosi v podjetju pa so zadovoljni tudi zaposleni. Predsednica Sveta delavcev na Mariborskem vodovodu Lea Kosi Kovačič je izpostavila, da ocenjujejo po več kriterijih, od vidika stalne zaposlitve, delovnega časa, informiranosti, možnosti izobraževanja, možnosti napredovanja itd. Več v njeni izjavi:

Oddaj komentar