VIDEO: Mariborski policisti izsledili 17-letnika, ki je nevarno vožnjo objavil na družbenem omrežju

Pretekli mesec so policisti na družbenem omrežju Facebook zasledili video predrzne vožnje.

V mesecu septembru 2020 je bil na enem od družabnih omrežij objavljen videoposnetek predrzne in brezobzirne vožnje voznika osebnega avtomobila, ki je med vožnjo sedel na sopotnikovem sedežu in hitrost vožnje vozila uravnaval s tempomatom. Njegovo predrzno in brezobzirno vožnjo po državni cesti v okolici Slovenske Bistrice je snemal potnik v vozilu.

Nezakonito dejanje

Kasneje je bil video posnetek objavljen in javnosti deljen na enem od družabnih omrežij. Nespametno in nezakonito dejanje je na družabnem omrežju všečkalo nekaj več kot 700 uporabnikov.

[SVOJE DEJANJE BO MORAL POJASNITI NA SODIŠČU] 17-letnik je posnetek njegove predrzne in brezobzirne vožnje po državni…

Gepostet von Policijska uprava Maribor / Police Directorate Maribor am Montag, 19. Oktober 2020

Ker so policisti v posneti vožnji ugotovili elemente kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu, so v predkazenskem postopku zbrali vse potrebne dokaze in zoper 17-letnega mladoletnika iz okolice Slovenske Bistrice, ki je s sopotnikovega sedeža vozil vozilo, podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Zagotavljanje varnosti v cestnem prometu je ena izmed primarnih nalog policije, zato policisti opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, naj spoštujejo cestno prometne predpise, vozijo obzirno in previdno.

Obravnavali bodo vse posnetke prepovedanih dejanj

Uporabnike družabnih omrežij pa opozarjajo, da bodo prav vse objave s fotografijami in videoposnetki nezakonitih ravnanj in dejanj obravnavali ter ob upoštevanju policijskih pooblastil zoper kršitelje ali storilce kaznivih dejanj tudi ustrezno ukrepali.

Oddaj komentar