FOTO in VIDEO: Mariborski brezdomci dobili novo zavetišče

Brezdomci so pripravili skupni piknik s sosedi.

Gremo mi na boljše“, so se bili enotni mariborski brezdomci. Prostor na Šentiljski cesti jim je zagotovila Mestna občina Maribor. S tem pa bo v letošnji zimi lahko na toplem in pod streho spalo 24 oseb.

Namesto v vlažnih, premajhnih, dotrajanih in preslabo opremljenih prostorih, bodo brezdomci lahko “na novo zaživeli” na Šentiljski c. v Mariboru. V nakup in sanacijo nepremičnine je Mestna občina iz proračuna zagotovila približno 160 tisoč evrov. Več v video izjavi župana MO Maribor Andreja Fištravca.

Dokončno naj bi zavetišče preselili do novembra, še pred selitvijo pa so nove sosede povabili na skupni piknik. Tako so skušali pokazati, da se želijo vključiti v sosesko, ki zanje predstavlja pomemben dvig kakovosti bivanja. Stanovalci Šentiljske in bližnje okolice so jih lepo sprejeli.

Oktobra dobrodelni koncert
16. oktobra ob 18h v SNG Maribor pripravljajo dobrodelni koncert za Zavetišče za brezdomce Maribor s sloganom »Gremo mi na boljše«. Na dobrodelnem koncertu, kjer bo Zavetišče za brezdomce zbiralo sredstva za delovanje programa zavetišča in aktivnosti, ki jih izvajajo, bodo nastopali dijaki mariborskih srednjih šol. Vstopnice bo od 29. septembra možno kupiti na Eventimovih prodajnih mestih.

Oddaj komentar