VIDEO: Mariborčani dobili gin s pomenljivim imenom Maister

Maister gin

Mariborčani so dobili prvi gin, ki nosi pomenljivo ime Maister. V osrčju narave v Vodolah so skupno zgodbo začeli vinarstvo Protner in društvo Tezenski šakali, ki so udejanjili leto dni staro idejo. Zvarili so namreč čisto pravi gin.

V čudovitem ambientu narave in vinskih cest nad Malečnikom, kjer domuje Hiša vin Joannes Protner, smo bili priča prvi uradni predstavitvi Maister gina. Gin je v zadnjih letih precej popularna pijača vseh starostnih skupin, zato je bilo zgolj vprašanje časa, kdaj bomo Mariborčani, zraven odličnih vin, dobili tudi svoj gin. Prijatelji iz Tezna, ki slišijo na ime Tezenski šakali so pred dobrim letom ob pitju gin tonica, kakopak, prišli na idejo, da svoji okolici ponudijo lokalni gin. Poivezali so se s priznanim vinarjem Boštjanom Protnerjem, katerega oče je ob upokojitvi k hiši “prinesel” zelo zmogljiv in napreden kotel za žganjekuho. Ostalo je zgodovina.
Domiselna predstavitev s citiranjem Maistrove poezije in Alešom Arihom, predsednikom Domovinskega društva generala Maistra Maribor, ki je dalo “zeleno luč” za ime domačega gina, je navdušila vse povabljene, ki so bili nad pijačo več kot navdušeni. Podrobnosti v video prispevku.

1 KOMENTAR

Oddaj komentar