VIDEO: Maribor gostil športnega direktorja Evropskega olimpijskega komiteja

Maribor je v četrtek obiskal športnega direktorja Evropskega olimpijskega komiteja Peter Brüll.

Na delovnem obisku v Mariboru je bil športni direktor Evropskega olimpijskega komiteja Peter Brüll, ki je povedal: “Bil je moj prvi obisk tukaj v Mariboru. Tu sem zaradi Olimpijskega festivala evropske mladine, ki ga bo Maribor organiziral 2023. Obisk je bil zelo produktiven in za nami je dolg dan. Začeli smo ob pol osmi uri zjutraj in smo obiskali praktično vse lokacije in namestitve. Mislim, da je bil obisk zelo dober.”

Kot je znano, bo Mestna občina Maribor julija 2023 organizirala Olimpijski festival evropske mladine. Tomaž Barada, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije pove, da več o pomembnosti organizacije takšnega športnega dogodka.

Govora je o največjem športnem dogodku za mlade športnike, stare med 14 in 18 let. Ti se vsaki dve leti srečujejo in tekmujejo tako na poletnem kot zimskem festivalu. Brüll pove kaj vse so si ogledali: “Šli smo na Pohorje, kjer bo gorsko kolesarjenje in cestno kolesarjenje. Ogledali smo si tudi reko, kjer je možnost za tekmovanje s kanuji. Šli smo v teniški center, pa na nogometni stadion, ki je lahko na primer lokacija za odprtje tekmovanja. Ogledali smo si tudi nekaj dvoran.”

Na športnem dogodku sodeluje približno 3500 udeležencev. Športni direktor, ki se je na delovnem obisku srečal s predstavniki Mestne občine Maribor in Olimpijskega komiteja Slovenije, pove, da nekaj dela Mariborčane še čaka.

“Veliko stvari je še za postoriti. Veliko je še načrtovanja, nekatera prizorišča morajo modernizirati. Uskladiti moramo še športni program tekmovanja in podpisati pogodbo. Potem pa so tu še tri leta časa, da bo vse popolno,” sklene Peter Brüll.

Sicer pa je predstavnika Evropskega olimpijskega komiteja v Mariboru navdušilo, da so vse lokacije pravzaprav na dosegu roke.

Oddaj komentar