VIDEO: Maribor bo dobil nov športni sejem

Maribor nekoč sejemsko mesto, se danes lahko le spogleduje z ostalimi mesti, ki
dominirajo na področju sejemske dejavnosti. Tako bodo v Športnih objektih Maribor v maju skupaj s partnerji, mesto prebudili iz sejemske zaspanosti in ga vrnili na zemljevid sejemskih mest. 17. in 18. maja se bo tako odvil 1. Mednarodni sejem športa in zdravja. 

Maribor potrebuje ta sejem, ker je dejansko športno mesto. So pa tudi v zgodovini tukaj bili sejmi, ki pa so se žal preselili v druga slovenska mesta. V Športnih objektih smo ravno začeli razmišljati kaj bi bilo tisto, s čimer bi lahko na enem mestu poudarili vse tisto, kar imamo na področju športa in zdravja, pa tudi alternativnega zdravljenja. Vse to skupaj bo dalo tudi maksimalne učinke na celotno družbo v Mariboru in dejansko bo mesto zaživelo lahko tudi v drugačni luč,” je pojasnil direktor Športnih objektov Maribor Anton Knez.

Na svoj račun bodo prišli tudi teoretiki, saj bodo organizirali zanimiva strokovna predavanja. Na sejmu pa ne bodo spoznavali le novosti. Na sejemskem prostoru se bo lahko prodajala tudi rabljena športna oprema in oprema za prosti čas. Na glavnem sejemskem odru v Ledni dvorani pa se bodo odvijale različne animacije, gostili pa bodo tudi znane osebnosti iz športa, zdravja, tudi estrade. V video izjavi razlaga Aleš Antolinc, vodja organizacijskega odbora Sejma športa in zdravja.

Kot osrednji športni dogodek sejma bo predstavitev nogometa z zanimivimi vsebinami. Prijavljenih je že okoli 400 otrok. Medobčinska nogometna zveza Maribor bo tako ob svoji predstavitvi dala sejmu še poseben pečat. Zanimivo pa bo tudi sodelovanje terapevtk Doma Danice Vogrinec, ki bodo oba dneva izvajale različne sklop gibalnih vaj za starejše in bodo na razpolago za individualna svetovanja.

Prijave za sodelovanje na sejmu so možne do 18. aprila. Vse informacije vključno s prijavnicami pa lahko dobite na spletni strani. www.sportni-obekti-maribor.si.

Pri organizaciji sejma sodeluje tudi Zavod za turizem Maribor-Pohorje, saj da je turistična destinacija raj za ljubitelje športa in rekreacije. “Naravne danosti v kombinaciji z razpoložljivo športno infrastrukturo nam omogočajo, da mesto z okolico uspešno promoviramo kot odlično destinacijo, bodisi za individualne rekreativne bodisi za skupine športnikov, ki se udeležujejo tekmovanj ali športnih priprav na visoki ravni, s tem pa pomembno prispevajo k dobrim turističnim rezultatom v mestu in destinaciji, ” je dejala Karmen Razlag iz Zavoda za turizem Maribor-Pohorje.

Tudi športni klubi se veselijo tovrstnega sejma, saj bodo ga lahko izkoristili tudi za promocijo različnih športov in klubov. “Vsekakor je to zelo pomembno za mesto in tudi za vse starostne skupine ljudi v mestu, da se jim šport približa skozi takšne dogodke. Da ljudje spoznajo, kjer v Mariboru in okolici lahko obiščejo kakršno rekreacijo, športni dogodek. Sejem rabljene opreme pa je super za vse ljudi, da lahko tudi kaj kupijo iz druge roke in je lahko dosegljivo za vse. Sejem bo dal vsem starostnim skupinam potrebne informacije o športu in ohranjanju zdravja,” je dejal Odbojkarski klub Maribor, Sebastijan Škorc.

Oddaj komentar