VIDEO: Festival oblikovanja z novim pristopom in novimi idejami

FOTO: Taja Kovač

Festival oblikovanja Maribor (FOMB) že šesto leto zapored prireja Srednja šola za oblikovanje Maribor. Zaradi epidemioloških razmer je potekal v prilagojeni obliki.

Potekal je vse od 19. aprila, zaključil se bo jutri s svečano virtualno prireditvijo ob 10. in 18. uri v spletnem okolju fomb.si. V minulih dneh so tako pripravili pestre programe, ki so bili sestavljeni iz glasbenih točk, delavnic, gostili so tudi številne zanimive goste.

V ponedeljek se je odvil Dan medijcev. Luka Dakskobler, dokumentarni fotograf, novinar in fotoreporter iz Kranja je predstavil svoje fotografsko popotovanje in podal nekaj nasvetov tistim, ki se podajajo na to pot. O svoji poti radijske moderatorke in tehnike je spregovorila tudi Mateja Hržič. Povedala je kako poteka njen dan na radiju in kateri so čari dela na radiju.

Dan kasneje je potekal Dan frizerjev, na katerem so dijaki gostovali Martina Perovića,
ki je zagotovo sinonim za preobrazbe. Na trgu je že 13. let. Spremenil je na tisoče žensk in jim pokazal, da so lahko atraktivne, glamurozne, da so lahko dive. Gost je bil tudi Cristian Cherubin, vodja prodaje v podjetju Ceriotti pravi, da je potrebno slediti občutkom, spremljati trg in ceniti kvaliteto. V pogovornem delu je sodeloval tudi predstavnik podjetja Jernej Ludvig.

Danes pa je potekal Dan oblikovalcev, kjer je med drugim bila gostja Sonja Šterman,
predavateljica predmetov oblikovanja in oblikovalka, ki predava na Fakulteti za strojništvo
a dveh študijskih programih: Tehnologije tekstilnega oblikovanja in Inženirsko oblikovanje
izdelkov ter vodi Laboratorij za inženirsko oblikovanje. Študente spodbuja h kreativnemu projektnemu delu s podjetji. Spregovoril je tudi Denis Štajdohar, industrijski oblikovalec v podjetju KingsBox, ki pri izboljševanju in oblikovanju novih produktov strmi k razumevanju, kakšen vpliv ima oblika na uporabnika.

Oddaj komentar