VIDEO: Danes v Mariboru potrjene tri nove okužbe pri zdravstvenih delavcih

V zadnjih 24 urah so testirali 55 zaposlenih iz OE NMP ZD Maribor, od tega so trije potrjeno okuženi z Covid-19. Nastale so v kontaktu med zaposlenim med 24 in 29 junijem. En zdravnik in dva zdravstvena reševalca. Skupno številko okuženih v enoti je 11 ljudi. Od tega 8 zdravnikov in 3 reševalci.

Aleksander Jus, mag. zdr. nege, pomočnik direktorja za zdravstveno nego je danes za medije povedal, da je pri pri pacientih, ki so bili v stiku z okuženimi,  ne beležijo simptomov, prav tako ne beležijo nikakršnih simptomov pri bližnjih sorodnih zaposlenih. Je pa trenutno v osamitvi j19 ljudi, za jutri predvidevajo testiranja novih ljudi, ki so v osamitvi od ponedeljka. Če bodo ti testi negativni, se bodo zaposleni vrnili na delo, seveda z ustrezno zaščito.

Aleksander Jus še pojasnjuje, da noben od teh nima znakov okužbe in pričakujejo negativne teste. Sicer pa je zdravstveno stanje okuženih dobro, kažejo blage znake okužbe. Izguba vonja, okusa, pokašljevanja in utrujenost, nimajo pa vročinskih stanj in težav z dihanjem.

Več pa v spodnjem videu.

Izjava v zvezi z okužbami in testiranji mariborskih zdravnikov.

V ŽIVO: Izjava v zvezi z okužbami in testiranji mariborskih zdravnikov. Izjavo daje Aleksander Jus, pomočnik direktorja za zdravstveno nego ZD Adolfa Drolca Maribor.

Gepostet von BK TV am Samstag, 4. Juli 2020

 

Oddaj komentar