VIDEO: Auer: “Sortirnica ali TEŠ 6 po mariborsko”

Kot smo že poročali, naj bi podjetje Snaga povišalo položnice za odvoz smeti. Po naših informacijah naj bi se cena dvignila med 50-70 %. Izguba podjetja Snage pa naj bi po informacijah Liste za pravičnost in razvoj (LPR), ki se je odzvala na alarmantno stanje v podjetju, za leto 2018 bila celo neverjetnih 1,5 milijona evrov.

Podjetje Snaga in njeno poslovodstvo na čelu z direktorjem Cvetom Žalikom in
svetovalcem poslovodstva Brankom Kosijem so skupaj z bivšim županom Andrejem
Fištravcem še nedolgo nazaj zatrjevali, da bi se naj položnice za občane domnevno
celo znižale. Potem ko je župan Fištravec izgubil volitve na plan prihajajo očitno pravi
podatki kako je to podjetje poslovalo in novo občinsko vodstvo počasi spoznava
kakšna je prava resnica,” menijo v Listi za pravičnost in razvoj.

V LPR zahtevajo, da vsi odgovorni za projekt sortirnice prevzamejo odgovornost za nastalo situacijo, razlaga Stojan Auer (LPR).

Na današnji tiskovni konferenci liste je postregel tudi s podatkom, da Snaga ne le, da napoveduje povišanje cene na položnicah za odvoz komunalnih odpadkov pri občankah in občanih Mestne občine Maribor, temveč tudi dejstvo, da naj bi se podjetje zadolžilo za 3 milijone evrov.

Povišanje položnic za tolikšen odstotek, ki naj bi doletelo Mariborčane po njihovem ni rešitev.

Izguba Snage v slabem letu, odkar so poskusno zagnali sortirnico, znaša neverjetnih 1,7 milijona evrov. Zaradi stanja v Snagi, so v tem tednu na Uradu za komunalo in prostor Mestne občine Maribor sklicali izredno sejo, na katero bodo povabili tudi vodstvo Snage. Na seji bodo opozorili na alarmantno stanje v podjetju in jim ob tem predstavili tudi rešitve.

Oddaj komentar