Več o podaljšanju turističnih bonov bo znano decembra

Vlada bo o podaljšanju veljavnosti turističnih bonov odločala decembra, je danes v DZ povedal minister za delo Janez Cigler Kralj. Če se bo za to odločila, bo bone mogoče pri ponudnikih turističnih storitev v Sloveniji unovčiti do konca leta 2021.

Vlada je turistične bone junija razdelila vsem prebivalcem Slovenije v želji pomagati turistični panogi, ki so jo omejitveni ukrepi zaradi covida-19 močno prizadeli.

Vsak odrasli prebivalec je prejel bon v vrednosti 200 evrov, mladoletni pa v višini 50 evrov. Unovčiti jih je mogoče za plačilo nočitve oz. nočitve z zajtrkom do konca tega leta.

Unovčenih manj kot polovica bonov

Doslej je bilo unovčenih šele manj kot polovica bonov in predsednik vlade Janez Janša je v sredo sredo zvečer ob napovedi zaostrovanja ukrepov in omejitvah prehajanja med problematičnimi regijami povedal, da bodo v peti protikoronski zakon, ki ga danes obravnava DZ, zapisali tudi podaljšanje veljavnosti turističnih bonov. Podrobnosti ni navedel.

Cigler Kralj je danes ob obravnavi zakona te besede potrdil, a dodal, da bo možnost za podaljšanje veljavnosti bonov potencialna, če bo vlada v zadnjem mesecu ocenila, da je to potrebno. “Vlada se bo lahko s sklepom odločila za podaljšanje veljavnosti bonov za eno leto,” je dejal.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar