Več kot tisoč študentov podpisalo prostovoljni aneks o izselitvi

V drugi polovici julija 2023 bo v Mariboru potekal Olimpijski festival evropske mladine, krajše OFEM.

Pod Pohorjem se bodo takrat zbrali obetavni mladi športniki in športnice, morebitni bodoči nosilci olimpijskih kolajn. Zanje pa je načrtovano, da bodo nameščeni v sobah Študentskih domov Maribor. Do danes je bil rok za podpise prostovoljnih aneksov, ki so ga sicer potem podaljšali so 23.1.2023, a spodbudna novica je, da je do današnjega dne ta aneks podpisalo že 1131 študentov.

Oproščeni bodo enomesečne najemnine 

“Podpis ponujenega aneksa za začasno izselitev med 17. 7. in 31. 7. 2023 je prostovoljen. V zameno za začasno izselitev petnajstih dni boste oproščeni plačila stanarine za cel mesec julij, prav tako pa vam jamčimo, da se boste lahko 1. 8. 2023 vrnili v svojo sobo. Računamo na vaše sodelovanje in se vam v imenu Evropskega olimpijskega komiteja, Olimpijskega komiteja Slovenije, OFEM, Mestne občine Maribor in tudi Univerze v Mariboru zahvaljujemo za vaš prispevek k temu dogodku,” so takrat sporočali iz Študentskih domov Maribor.

Nekateri lahko ostanejo v sobah 

Očitno so njihova prizadevanja obrodila sadove, in na študente, ki so prostovoljno pristopili k podpisu so izjemno ponosni. Seveda pa bodo tisti, ki nimajo možnosti bivati drugje tudi v tem času lahko ostali v domu, torej študentske družine, socialno ogroženi študenti, redni tuji študenti, tisti ki jim študentski dom pomeni edini dom in tisti, ki med počitnicami delajo.

Oddaj komentar