VIDEO: Mariborski potapljači vabijo v svoje vrste

Potem ko so letos že 26. čistili reko Dravo, v sklopu tradicionalne ekološke akcije Drava – ni nam vseeno, so mariborski potapljači občane in občanke povabili v svoje vrste. Tako se lahko naučijo načinov, da bi tudi sami pomagal pri ohranjanju čiste reke, hkrati pa uživali v potopih in doživetjih podvodnega sveta.

Potapljaško društvo Maribor je eno najstarejših in največjih potapljaških društev v Sloveniji. Spomladanska ekološka akcija Drava ni nam vseeno je ena najbolj znanih njihovih aktivnosti, namenjenih širši javnosti. Njihov poletni projekt pa je Drava moja plaža, s katerim skušajo prebivalcem mesta ob reki pokazati številne možnosti življenja v reki, rekreaciji na reki in ob reki. Da bi bile njihove aktivnostmi še bolj(e) slišane in nenazadnje tudi zato, da bi lahko še koga naučili uživati v dimenzijah pod vodo, prav v teh dneh vabijo na informativne sestanke. Poglejte v video izjavi predsednika Potapljaškega društva Maribor, Voja Erakoviča.

Eno najstarejših društev v Mariboru
Prva ideja o združitvi mariborskih potapljačev sega v leto 1975, ko je Andrej Mulej pričel zahajati na sestanke potapljaške sekcije celjskega plavalnega društva Kovinar. Nato je skupina 32 Mariborčanov, privržencev podvodnega sveta, pod vodstvom Andreja Muleja (prvi predsednik PDM) dne 13.5.1976 v Ljudskem vrtu v Mariboru izvedla ustanovni občni zbor Potapljaškega društva Maribor, kar člani štejemo za dan dejanske ustanovitve društva. Tako je naša zgodovina danes dolga že več kot štirideset let. V društvu so v teh letih delovale številne interesne sekcije: biologija, arheologija, fotografija, topografija, športni ribolov, hitrostno plavanje, orientacija, plavalna šola, potapljanje na dah in avtonomno potapljanje. Nepogrešljivi del klubske zgodovine pa že od samega začetka predstavlja tudi področje zaščite in reševanja (sedanja Podvodna reševalna služba), izobraževanja mladih potapljačev in servis potapljaške opreme.

Oddaj komentar