V vseh cepilnih centrih prihodnji teden cepljenje brez naročanja

V četrtek je bilo ob 2734 PCR testih potrjenih 122 okužb z novim koronavirusom, umrli štirje covidni bolniki.

“Epidemiološka slika v Sloveniji je ugodna”

Minister za zdravje Janez Poklukar je povedal: “Kot je bilo že povedano, je v teh dneh epidemiološka slika v Sloveniji ugodna. Seveda pa je to moč pripisovati predvsem intenzivnemu procesu cepljenja prebivalcem Slovenije.” Strokovna skupina je predlagala, da epidemije ne podaljšujejo. “Z današnjim dnem po evropski lestvici prehajamo v oranžno fazo. Ta lestvica je pomembna za prehajanje meja,” je še dodal.

“Cepiva v Sloveniji je dovolj”

Tudi po zaslugi sosednjih držav, nazadnje je to storila Madžarska, ki je podarila 300.000 cepiv, je v Sloveniji dovolj cepiv. “Slovencem je bližji način brez predhodnega naročanja. v naslednjem tednu širom po Sloveniji, v vseh cepilnih centrih, uvajamo dneve odprtih vrat cepljenja, hkrati s tem bomo vsem prebivalcem omogočili, da po najkrajši poti pridejo do zdravstvenih delavcem in uspešno opravijo cepljenje.”

Sporočili so, da bo možno cepljenje brez predhodnega naročanja: “Prebivalce prosim, da ne hodijo iz enega okraja v drugega. Namen je, da v vseh krajih to omogočimo in se vam približamo.”

Izjema: “Za otroke je namenjeno zgolj eno cepivo, v izogib napakam starše pozivajo, da otrok ne vozijo v cepilne centre brez naročanja.”

Oddaj komentar