V prihodnjem tednu cepivo za vse starostne skupine nad 60 let

V prihodnjem tednu bosta predvidoma v Slovenijo prišli dve pošiljki cepiv proti covidu-19, skupaj skoraj 53.000 odmerkov, so za STA pojasnili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Tako bodo v prihodnjem tednu cepili vse starostne skupine, starejše od 60 let.

V prihodnjem tednu bo NIJZ tako izdal cepiva Pfizerja in BioNTecha ter Moderne za druge odmerke starejših od 70 let in posebej ranljive kronične bolnike.

Prav tako bodo s Pfizerjevim cepivom cepili osebe, stare od 65 do 69 let. Na voljo ga bo za okoli 47 odstotkov naročil, nekaj cepiva Moderne nameravajo razdelili v večje regijske cepilne centre.

V četrtek v Slovenijo prišla pošiljka s 45.600 AstraZenece

Poleg tega pa lahko NIJZ za prihodnji teden izda cepiva AstraZeneca za vsa naročila, ki so prišla za celjenje oseb, starih od 60 let do 64 let. Izvajalce cepljenja pa bodo še enkrat pozvali, da lahko cepivo AstraZeneca dodatno naročijo za starostno skupino od 65 do 69 let za tiste osebe, ki bi želele cepljenje opraviti čim prej.

V četrtek je namreč v Slovenijo prišla pošiljka s 45.600 odmerki cepiva AstraZeneca, v sredo se pričakuje 40.950 odmerkov cepiva Pfizer in BioNTech, v prihodnjem tednu je predvidena tudi dobava cepiva Moderne, in sicer 12.000 odmerkov.

Dostava cepilnim centrom prihodnji teden

Na NIJZ so pojasnili, da bodo cepivo AstraZenece in Moderne dostavili cepilnim centrom v v torek oziroma v sredo, cepivo Pfizerja pa v četrtek.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar