V Mariboru so v polnem teku priprave na odprtje prve mednarodne osnovne šole

Oš Leona Štuklja Maribor

V Mariboru so v polnem teku priprave na odprtje prve mednarodne osnovne šole v tem mestu. Z delovanjem po programu organizacije International Baccalaureate (IB) iz Ženeve bo pričela 1. septembra letos. Vpisovanje učencev je napovedano v aprilu.

“Trenutno poteka zaključna faza izbora vodje mednarodnega programa IB, sledil bo vpis za učence v aprilu in v mesecu maju še izbor učiteljev, ki bodo poučevali v mednarodnih oddelkih,” so za STA povedali na Mestni občini Maribor.

Izobraževanje v angleškem jeziku bodo izvajali za otroke od 3. do 18. leta starosti, in sicer na Osnovni šoli Leona Štuklja.

“Na šoli smo že začeli s preliminarnim planiranjem pouka v naslednjem šolskem letu. V načrtu so tudi ureditev zunanjih športnih površin, prenova kuhinje, dograditev še ene telovadnice ter razširitev šole ob povečanem vpisu v mednarodni program,” pojasnjujejo na občini.

Z zanimanjem za vpis so zadovoljni

“Vsakodnevno prihajajo nove prošnje in povpraševanja glede vpisa v mednarodni program, kar nas navdaja z optimizmom, da bo šola že relativno hitro zaživela v polnem sijaju. Na spletni strani Osnovne šole Leona Štuklja je tudi del spletne strani namenjen informacijam o mednarodni šoli v angleškem jeziku, zato ne dvomimo, da bo interes zadosten in zadovoljiv,” še dodajajo na občini.

Ob tem znova izpostavljajo, da je mednarodna osnovna šola “eden izmed delcev v mozaiku grajenja prihodnosti za mednarodni prostor odprtega in v razvoj usmerjenega Maribora”.

Sprva so napovedovali začetek delovanja te šole že v šolskem letu 2022/2023, a niso pravočasno dosegli dogovora o državnem financiranju. Po veljavnem dogovoru se bo program IB na ravni osnovnošolskega izobraževanja sofinanciral s strani ministrstva za vzgojo in izobraževanje v višini povprečnega zneska na učenca, ki je javni šoli zagotovljen iz državnega proračuna za izvedbo obveznega programa osnovne šole. Ostali viri financiranja bodo šolnine in prispevek mestne občine.

Šola je namenjena otrokom tujih gospodarskih, diplomatskih in drugih predstavnikov organizacij, otrokom slovenskih državljanov, ki so ali bodo bivali v tujini, ter otrokom tujih državljanov, za katere se ugotovi, da je za otroka koristneje, da obiskuje šolo z mednarodnim programom.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar