V Mariboru se odpira že drugi “Kotiček ponovne uporabe”

FOTO: Snaga Maribor

Mala tržnica v Dominkuševi ulici postaja doživljajska tržnica, ki je vedno bolj ekološko in okoljevarstveno naravnana. Številne EKO delavnice, na katerih poskrbijo za kreativno ponovno uporabo zavrženih predmetov, pritegujejo prebivalce mesta.

Mala tržnica postaja tržnica odgovornih nakupov zadovoljnih strank, ki jim ni vseeno, kaj pojedo, od kod prihaja hrana, ki jo kupijo, kakšno hranilno vrednost ima hrana, ki jo uživajo, in koliko odpadkov povzročijo z nakupom hrane. S svojim odgovornim nakupovanjem kupci podpirajo kmetije v neposredni okolici mesta, ki tržnico skozi vse leto oskrbujejo z domačo polnovredno in vitaminov polno hrano.

Nakup odnesete domov v papirnati vrečki 

Ne samo da na Mali tržnici uspešno deluje trgovina Zelena japka, znana po tem, da je edina mariborska trgovina brez plastične embalaže; na tržnici so poskrbeli, da lahko stranke odnesejo domov nakup zelenjave in sadja v papirnatih vrečkah, ki jih lahko brezplačno najdejo tudi na tržnici.

Skupaj s socialnim podjetjem Pupillam, ki vodi trgovino Zelena japka, in dnevnim centom za aktivnosti starejših TOTI DCA so pripravili prijazen EKO kotiček, ki ga lahko najdete znotraj zaprtega paviljona Male tržnice.

Izmenjava predmetov že na drugi lokaciji 

“Kotiček ponovne uporabe” bo deloval v sodelovanju s podjetjem Snaga d.o.o., ki je tak kotiček že postavilo na zbirnem centru v Lahovi ulici. Namenjen bo izmenjavi uporabnih predmetov, ki jih meščani ne uporabljajo več. V Kotiček ponovne uporabe bo mogoče prinesti manjše uporabne predmete, ki jih več ne uporabljate, iz njega pa odnesti predmete, ki bodo imeli za vas uporabno vrednost.

V kotičku bo mogoče posedeti, se pogovoriti s sosedom, popiti kozarec vode iz pipe, obogaten z dišavnicami, ki rastejo na tržnici, ali jih bodo za vas prinesle naše branjevke in prijazne sosede. Za kotiček bodo skrbele prostovoljke iz socialnega podjetja Pupillam.

Oddaj komentar