V ljutomerski dom starejših občanov tudi strokovnjaki UKC Maribor

Vir: google maps

Domu starejših občanov Ljutomer bodo svetovali tudi strokovnjaki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor z izkušnjami z njihovega bolnišničnega oddelka za covid-19. Strokovna ekipa soboške bolnišnice je 3. maja končala delo v domu. Danes je v domu na covid-19 pozitivnih še 14 stanovalcev.

V petek so sicr v ljutomerskem domu starejših odvzeli 18 brisov, vsi testi so bili negativni. Od prej obolelih so ozdraveli po trije stanovalci in zaposleni. Še vedno pa manjka polovica polovica zaposlenih, a razmere se izboljšujejo. V petek so prve stanovalce po dolgem času odpeljali na skupne balkone in v domski vrt.

Domu za starejše je pomagala zdravstvena ekipa Splošne bolnišnice Murska Sobota. Vodstvo doma se zaveda, da je za učinkovito obvladovanje covida-19, ki predstavlja zelo velik strokovni izziv, pomembno ohraniti pozitiven trend, način dela pa še izboljševati. Zato so v sodelovanju z ministrstvoma povabili v dom še strokovno ekipo iz Maribora. Ta bo svetovala in tudi sama sodelovala pri delu. Del sistematičnega pristopa bo usposabljanje osebja na najvišji ravni, tako da bodo lahko kasneje sami obvladovali strokovno zahtevno zdravstveno okolje, ki je glede na posebnosti domov za starejše velik izziv.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar