V Ljubljani izjemna drama, tokrat žal brez srečnega konca

VIR: Rokometni klub Maribor

RK Maribor Branik je v 17. krogu lige NLB gostoval pri RD LL Grosist Slovan. Gostitelji so tekmo po izjemni bitki dobili z 29:28.

Uvodne minute so pripadle naši ekipi, ki je do četrte minute dvakrat vodila z golom prednosti, nato pa so igralci Slovana s serijo dobrih napadov povedli s 6:3. Budja in Jezernik sta hitro poskrbela za priključek na gol zaostanka, žal pa se nato nismo dokopali do izenačenja vse do konca prvega polčasa. V 30. minuti je za 12:12 zadel Gregorič in poskrbel za izid polčasa.

Prve minute drugega dela so bila zelo izenačene, nato pa so gostitelji prišli do, kot se je izkazalo na koncu, odločilne prednosti. V 37. minuti je Stopar zadel za 18:15, Slovan pa je prednost držal vse do konca. V 56. minuti je Kačičnik znižal na 28:27, naši fantje pa nato žal niso izkoristili ponujene priložnosti in tekmo na koncu izgubili z golom razlike (29:28).

Pri gostiteljih je bil s sedmimi goli najboljši Aleksa Tufegdžić, pri Mariboru jih je sedem vpisal Teo Jezernik.

Luka Žvižej: “Z Ljubljane se vračamo praznih rok. Imeli smo veliko željo, da bi kakšno točko prinesli domov. V razburljivi tekmi s še bolj razburljivo končnico smo imeli priložnosti, prišli do protinapadov in zicerjev, ki jih danes na žalost nismo realizirali. To nas je na koncu stalo in ni nam preostalo drugega, kot da igralcem Slovana čestitamo za zmago.”

17. krog lige NLB:
RD LL Grosist Slovan – RK Maribor Branik 29:28 (12:12)
Slovan: Selaković 1, Krbavčič 10; Tufegdžić 7, Ranisavljević 5, Perić 4, Soršak 4, Stopar 3, Serdinšek Ekart 2, Stojnić 2, Jakše 1, Lipovac 1, Čaušević, Sankovič, Šebalj.
Maribor: Zupančič 10, Strašek 2, Lorger 1; Jezernik 7, Jerenec 5, Kačičnik 4, Gregorič 3, Kovačec 3, Budja 3, Košec 2, Razgor 1, Hedl, Sok.

Oddaj komentar