V enem od mariborskih podjetij prijeli državljane Afganistana

Slika je simbolična.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 316 klicev, od tega 118 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali 3 nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi 28 kaznivih dejanj, 11 prometnih nesreč I. kategorije, 4 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 4 osebe lahko telesno poškodovale, 3 povoženja živali.

Dvema kršiteljema cestno-prometnih predpisov so zasegli vozili, ki sta ju vozila. Obravnavali so tudi 10 prijav kršitev javnega reda in miru, 7 na javnih krajih in 3 v
zasebnih prostorih, eno kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja in požar.

Nedovoljeni mejni prehodi

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku državljana Češke, ki je na območju PP Gorišnica, s tovornim avtomobilom čeških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Zgodaj popoldan pa so imeli policisti v postopku dva državljana Poljske, ki sta na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom poljskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja. Policisti so vse tri oglobili.

V enem od mariborskih podjetij prijeli državljane

Včeraj zjutraj so policisti v enem od mariborskih podjetij prijeli 4 državljane Afganistana, ki so skriti v priklopnem tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak, v ponedeljek, 7, 6, 2021, na Pincah nedovoljeno vstopili iz Madžarske v Slovenijo.

Policisti izvajajo postopke za predajo prijetih tujcev madžarskim varnostnim organom.

Oddaj komentar