UKC Maribor ureditev urgentnega vhoda v infekcijski oddelek načrtuje v letu 2019

FOTO: A.P.

Kot smo pred dnevi že poročali nam je zaskrbljeni bralec A.P. nam je posredoval fotografije urgentnega vhoda v Oddelek za infekcijske bolezni UKC Maribor. Nepokretne paciente na vozičkih in nosilih morajo reševalci dvigovati po stopnicah, pri tem pa držati še vrata.

Glede na tehnologijo, ki jo v današnjih časih premoremo, bi pričakovali, da bodo vsaj vrata, ki omogočajo vstop reševalcem na Oddelek za infekcijske bolezni UKC Maribor, avtomatizirana in tako prijaznejša do nepokretnih pacientov ali pacientov na nosilih.

FOTO: A.P.

Še to, urgentna ambulanta Oddelka za infekcijske bolezni UKC Maribor je pred tem bila v kletnih prostorih stavbe in tako bolj dostopna za reševalna vozila. Ambulanto so nato preselili v pritličje, dostopa pa ob tem niso uredili. Kot nam je uspelo izvedeti, reševalci na to situacijo opozarjajo že več kot dve leti.

FOTO: A.P.

Vprašanja ali bodo uredili dostop in omogočili delo reševalcem, smo poslali v UKC Maribor. Po dolgem čakanju smo le dobili njihov odgovor, ki se glasi takole: “Ureditev avle in vhoda na Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja smo načrtovali v okviru investicijskih vzdrževalnih del zgradb v letu 2018, vendar ga zaradi številnih nujnih projektov nismo mogli uvrstiti v načrtovane investicije. bUreditev avle načrtujemo v letu 2019 v skladu z razpoložljivimi sredstvi.”

Oddaj komentar