Trinajstčlanska slovenska reprezentanca na poti na SP v judu

Andreja Leški. Vir: Facebook, Judo zveza Slovenije

V nedeljo se bo v Budimpešti pričelo svetovno prvenstvo v judu. To je zadnje mednarodno tekmovanje pred olimpijskimi igrami v Tokiu in zadnja priložnost za pridobitev kvalifikacijskih točk za olimpijske igre.

Na Madžarsko se odpravlja trinajstčlanska slovenska reprezentanca. Na tekmovanju bodo nastopili 703 judoisti iz 131 držav sveta, kar je največja mednarodna udeležba na tekmovanjih od lanskega februarja, ko so se ta prekinila zaradi pandemije koronavirusa. Svetovno prvenstvo bo potekalo med 6. in 14. junijem v Budimpešti, ki je svetovno prvenstvo že gostila leta 2017. Zadnji dan bo na sporedu še ekipno tekmovanje. Tokrat bo na tatamije v Madžarski prestolnici stopilo 13 slovenskih judoistk in judoistov.

Urnik nastopov naših reprezentantov

V nedeljo bosta nastope na svetovnem prvenstvu za Slovenijo otvorila Maruša Štangar v kategoriji do 48 kilogramov in David Štarkel v kategoriji do 60 kilogramov. V ponedeljek bo nastopil Adrian Gomboc v kategoriji do 66 kilogramov. V torek bosta na tatami stopila Martin Hojak in Juš Mecilošek, oba v kategoriji do 73 kilogramov. V sredo bo v kategoriji do 63 kilogramov nastopila bronasta iz evropskega prvenstva v Lizboni Andreja Leški, v moški kategoriji do 51 kilogramov pa bo nastopil Alen Vučina. V četrtek bomo na blazinah videli Anko Pogačnik v kategoriji do 70 kilogramov in Narseja Lackoviča v kategoriji do 90 kilogramov. V kategoriji do 78 kilogramov bo v petek nastopila Patricija Brolih. V soboto, zadnji dan posamičnih tekmovanj, se bodo na tatamijih v Budimpešti pomerili Anamari Velenšek v kategoriji nad 78 kilogramov, Enej Marinič in Vito Dragič pa v kategoriji nad 100 kilogramov.

Oddaj komentar