Toplak bo za tri mesece prevzel Farmadent

Po tem, ko je vodenje Farmadenta prevzela aktualna predsednica sveta zavoda Mariborke lekarne, Jelka Kolmanič in s tem razburila zaposlene,  je danes sklicala izredno sejo in podala odstopno izjavo s funkcije začasnega vodenja družbe. Na njeno mesto pa je svet zavoda mariborskih Lekarn  za obdobje treh mesecev izglasoval  Slavka Toplaka.

svet zavoda Mariborske lekarne

Kolmaničeva se je na ta način odzvala na “pobudo” zaposlenih, ki so zahtevali, da vodenje družbe, potem, ko je danes potekel mandat začasni direktorici Tadeji Štefančič. Zaposleni v Farmadentu  so za vodenje zahtevali nekoga, ki bo imel  z znanjem in izkušnjami s področja veledrogerijske dejavnosti. Hkrati pa je odstopna izjava Kolmaničeve tudi odziv na pismo mariborskega župana Andreja Fištravca, ki jo je v petek zvečer pozval, naj funkcije ne prevzame.  Kot nam je povedala danes Kolmaničeva s funkcije ni odstopila zato, ker bi bilo z odločitvijo sveta kaj narobe, ampak ker “v tako sovražnih okoliščinah tako odgovorne funkcije ni mogoče opravljati.” 

Na današnji izredni seji sveta zavoda mariborskih Lekarn so najprej predlagali rešitev, “da se za tri mesece podaljša oz. sklene nova pogodba z dosedanjo direktorico Tadejo Štefančič,  a so predlog člani sveta preglasovali,” je pojasnil podžupan Mestne občine Maribor Saša Pelko. Kot drugo rešitev so predlagali, da začasno vodenje prevzame Slavko Toplak, sedanji vodja službe za finance in računovodstvo na Farmadentu.  “Moram reči, da smo na takšen način, da smo za poslovodjo imenovali gospoda Slavka Toplaka, ki izhaja iz družbe Framadent in za katero mislimo, da bo sprejemljiva varianta tako za sam Farmadent kot tudi za Mestno občino Maribor,” je povedala Kolmaničeva.

Tako bo za tri mesece prevzel vodenje Farmadenta Slavko Toplak, “svet zavoda pa bo v tem času ponovno dal razpis za direktorja, razen, če bo v tem času Farmadent že prenesen na občine ustanoviteljice,” je pojasnila Kolmaničeva. Po naših informacijah bi naj Farmadent s 1. januarjem 2017 iz lekarn lastniško prenesli na občine Rače-Fram, Hoče-Slivnica, Starše, Duplek in Miklavž, ki so solastnice lekarn.

Za izjavo smo prosili tudi novo izglasovanega Slavka Toplaka, a ni želel stopiti pred kamero. Kaj o tem mislijo v sindikatu delavcev Farmadenta, smo po telefonu preverjali pri predstavniku Kristanu Tkalcu, a se na naše klice še ni odzval.

 

Oddaj komentar