Thompson za Maribor preveč tvegan

Vir: Youtube

Mariborski policisti so včeraj na Upravno enoto Maribor podali predlog za prepoved koncerta glasbenika Marka Perkoviča Thompsona. Ocenjujejo, so na podlagi na novo pridobljenih informacij in zaznav dogodkov, “izpolnjeni zakonski pogoji za tak ukrep. Gre za informacije, ki kažejo na povečano varnostno tveganje”, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor.

Policija je dolžna vzdrževati javni red na javnih prireditvah, zato v povezavi z vsako javno prireditvijo spremlja varnostne razmere, ki so vezane na tak dogodek. Glede na izkušnje iz drugih držav je PU Maribor zbirala elemente in ocenjevala varnostne okoliščine tega dogodka s posebno pozornostjo.

Vir: Youtube

Pričakujejo ekstremiste, napovedan je shod
Podana je utemeljena verjetnost, da se bodo koncerta udeležili posamezniki iz okolij, kjer so bili koncerti glasbenika prepovedani, oz. se bodo koncerta z namenom vsiljevanja in izvrševanja kaznivih ravnanj udeležili njegovi radikalni privrženci iz Hrvaške, organizator pa nima nobenega vpogleda v kategorijo obiskovalcev, v smislu ogroženosti reda na prireditvi, tako doma kot v tujini. Prav tako razpolagamo z informacijo o shodu nasprotnikov tega koncerta, kar dodatno povečuje varnostno tveganje v povezavi s koncertom,” so sporočili s Policijske uprave Maribor.
Na Upravni enoti Maribor se o predlogu za prepoved še odločajo.

Oddaj komentar