Teden otroka z geslom Razigran uživaj dan!

FOTO: Pixabay.com

Teden otroka, ki se bo pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije začel danes, bo potekal z osrednjo temo Razigran uživaj dan!. S takšno temo želijo postaviti protiutež posledicam ukrepov zoper epidemijo covida-19 in poudariti pomen igre, igranja in prostega časa.

Ključna sporočila letošnjega tedna so, da igra pomaga otroku razvijati domišljijo, krepi telo, spleta prijateljstva in povezuje. Pomen igre in prostega časa bodo z različnih vidikov osvetlili tudi strokovnjaki na današnjem posvetu v Ljubljani.

Zveza vabi družine, vrtce in šole, da se en dan v Tednu otroka odpravijo na lažji pohod ali sprehod. Pri tem naj udeleženci beležijo število korakov, ki naj ga potem sporočijo na Facebook. Tisti, ki bodo naredili največ korakov, bodo prejeli simbolično nagrado.

Nadalje vabijo k ustvarjanju razigranih korakov. Otroci naj na papir obrišejo svoja stopala, jih izrežejo in pobarvajo ter nalepijo na okna, oglasne deske in stene. V zvezi bodo veseli, če bodo fotografijo objavili na družbenem omrežju ali pa jim jo poslali.

Prav tako imajo otroci priložnost, da sodelujejo na natečaju Mala pozorna nogavička.

V okviru tedna se bodo zvrstile številne prireditve za otroke. Zveza prijateljev mladine Maribor vabi na ustvarjalne delavnice, v mestnem parku bo naravoslovni dan, družili se bodo s čarovnikom in spoznavali pomen prometne varnosti. Gobarsko društvo Lisička bo pripravilo razstavo gob, ne bodo pa manjkale niti gledališke predstave in cirkuške vragolije.

Zveza prijateljev mladine Idrija vse delovne dni popoldne vabi na najrazličnejše družabne in druge igre. Na mestnem igrišču bodo igrali gigantski Človek ne jezi se in se igrali različne igre z žogo, skakali bodo ristanc in tekmovali v različnih igrah. Pripravljajo tudi pravi mestni poligon za skiroje in kolesa, kjer bo mogoče preiskusiti svoje spretnosti in se naučiti novih trikov.

V Ajdovščini bo otroke zabaval pisatelj, komik in igralec Boštjan Gorenc – Pižama, zabavali pa se bodo tudi med družabnimi in socialnimi igrami in v ustvarjalnih delavnicah.

V Novi Gorici pa se bodo podali po mestu kot fotografi in spoznavali spretnosti in skrivnosti dobre fotografije.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar