Svet zavoda UKC Maribor danes o poslovanju

Svet zavoda Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor se bo na današnji seji seznanil z informacijo o oceni poslovanja bolnišnice v prvih osmih mesecih.

Ob tem bodo člani sveta potrjevali tudi rebalans plana investicij UKC Maribor za letošnje leto. Vodstvo bolnišnice jih bo seznanilo z aktualnimi čakalnimi dobami in realizacijo programa.

UKC Maribor je v prvem polletju beležil nekaj več kot tri milijone evrov izgube, kar je pomenilo dobra dva odstotka skupnih prihodkov. Vseeno je bil svet zavoda na zadnji seji konec avgusta zadovoljen s poslovanjem zavoda, saj je bila ocena poslovnega rezultata za okoli 200.000 evrov boljša od petmesečnih rezultatov, kar je bila po zagotovilih vodstva posledica ukrepov, ki jih izvajajo na vseh področjih.

Kot kažejo rezultatih po osmih mesecih, ki jih je vodstvo bolnišnice navedlo v gradivu za današnjo sejo, je izguba padla pod tri milijone evrov, natančneje na 2,984 milijona evrov, kar pomeni 1,5 odstotka skupnih prihodkov in še za 50.000 evrov boljši rezultat od tistega po sedmih mesecih. Direktor zavoda Anton Crnjac za konec leta še vedno napoveduje uravnotežen rezultat, če ne bo nepredvidenih dogodkov, na katere bolnišnica nima vpliva.

Svet zavoda se bo danes seznanil tudi s poročilom o delovanju Centra za informatiko ter predlogom načrta informatizacije v UKC Maribor, obravnaval pa bo še organiziranost in izvajanje dela notranje revizijske dejavnosti ter vizijo njenega prihodnjega delovanja.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar