Stol masaže v podjetjih za boljše počutje delavcev: Manj bolniških in večja povezanost med zaposlenimi

Vse več podjetij se odloča poskrbeti za svoje delavce na takšne in drugačne načine. Vse bolj popularna je masaža v podjetjih.

Delodajalci vedno več pozornosti namenijo zdravju na delovnem mestu

Govorili smo s Tjašo Šilar iz podjetja My time v občini Rače-Fram, ki nam je potrdila, da opaža, da podjetja vedno več pozornosti namenijo zdravju na delovnem mestu. “Naše podjetje izvaja masaže, raztegovanje, razne treninge ter predavanja o zdravem načinu življenja. Razlog za to tiči v tem, da si veliko manj zaposlenih jemlje bolniške, saj imajo manj težav v hrbtenici, med seboj pa postanejo še bolj povezani.”

In kako jih sprejmejo zaposleni? “Ko pridem na podjetje masirati, so zaposleni zelo srečni, saj vedo, koliko prinese teh 15 minut masaže. Med samo masažo se imajo tudi čas malo ”odklopiti” in potem nadaljujejo delo z bolj ”svežimi možgani”. To zviša efektivo dela,” pojasni Šilarjeva.

Kadar se odpravijo masirati na podjetje, nudijo tako imenovano stol masažo: “Masaža se izvaja na masažnem stolu, zraven pa po želji dodam tudi masažno pištolo, ki mi pomaga, da lahko zmasiram telo bolj efektivno. Masiram celoten hrbet ter zraven tudi ramena. Ti deli telesa so med samim pisarniškim delom najbolj prizadeti. Naša drža za računalnikom je po navadi kar slaba, ta masaža pa to popravlja. Najbolj prizadeti deli so v vratu in v križu.”

Stol masaža je vedno bolj uveljavljena metoda po celotnem svetu, saj se vedno več podjetij odloča, da izkoristi preventivo za zdravje na delovnem mestu, kar je tudi davčno opravičljiv strošek.

Običajno podjetja obišče enkrat tedensko, sama meni, da je najbolj idealno dvakrat na mesec. “Moramo pa seveda upoštevati finance podjetja ter čas zaposlenih, da jih ta masaža preveč ne ovira pri njihovem delu,” doda.

Več informacij najdete na njihovi spletni strani TUKAJ.

Oddaj komentar