Srečko Đurov demantiral povedano na seji: “Sploh pa ne razumem sprenevedanja župana, ki sem mu podpisan in datiran dokument osebno izročil.”

Včeraj, 28. septembra, so mariborski mestni svetniki imeli razpravo o dokumentu, ki je del spisa, kjer piše o neprimernem obnašanju in nadlegovanju določenih javnih uslužbencev na MO Maribor. Neprimerno naj bi se vedel tudi podžupan Samo Peter Medved.

Mariborski mestni svetniki so se na izredni seji seznanili s tem, da je podžupan poskušal vplivati na vsebino spisa. Sam je to upravičeval z dejstvom, da naj bi bil dokument, katerega izločitev je zahteval, nepodpisan in nedatiran. To trdita tudi župan MO Maribor Saša Arsenovič in v.d. direktorica mestne uprave Lidija Krebl.

Đurov zavrnil zahtevo Medveda po odstranitvi in uničenju predmetnega dokumenta

Če drži, da je dokument nepodpisan in nedatiran, smo preverili pri nekdanjemu direktorju mestne uprave Srečku Đurovu, ki je takrat zadevo tudi vodil. “Če gre za dokument 069-1/2023-16, navedeno ne drži. Predmetni dokument je bil datiran in podpisan z moje strani. Vsebuje opis možnosti odziva delodajalca in ugotovljena dejanska stanja za štiri osebe, med drugim tudi za podžupana dr. Sama Petra Medveda. Podpisan in datiran dokument je knjižen pod eno zaporedno številko ter se nahaja na MOM v fizični in elektronski verziji.”

Đurov za Lokalec.si še nadaljuje: “Dokument, je bil pripravljen s strani uslužbencev Sekretariata in po sami vsebini predstavlja povzetek ugotovitev strokovnih služb ter navedb/izpovedb javnih uslužbencev iz Kabineta župana. Zapisano sem pojasnil tudi podžupanu Medvedu, ko sem zavrnil njegovo zahtevo po odstranitvi in uničenju predmetnega dokumenta. Sploh pa ne razumem sprenevedanja župana, ki sem mu podpisan in datiran dokument osebno izročil in prav tako ge. Lidije Krebl, pod vodstvom katere je bil dokument pripravljen in od nje osebno tudi knjižen.”

Se pa poraja vprašanje, zakaj je župan Saša Arsenovič omenjen spis in dokument sploh pokazal podžupanu Samo Petru Medvedu, glede na to, da so v njem zabeležene določene obtožbe ravno proti njemu. Glede na to, da postopka proti Medvedu ni sprožil, je seznanitev z dokumentom neutemeljena. V kakšnem kontekstu je torej župan pokazal spis podžupanu, smo vprašali službo za odnose z javnostmi na MO Maribor. Odgovora še nismo dobili. Prav tako nas je zanimalo, če bo zdaj sprožen kakšen postopek zoper Medveda?

Omenjeni dokument, ki naj bi bil nedatiran in nepodpisan, pa smo zahtevali kot informacijo javnega značaja. Zadevo bomo spremljali še naprej.

Oddaj komentar