To Slovenci v zadnjem mesecu najpogosteje iščemo na spletu

FOTO: Pixabay.com

Na platformi za primerjalno spletno nakupovanje Ceneje.si Slovenci v zadnjem mesecu raziskujejo predvsem ponudbo letnih pnevmatik, pri katerih se je povpraševanje povečalo za več kot polovico, so sporočili iz družbe Ceneje.si. Povečano povpraševanje so zaznali tudi pri električnih kolesih in skirojih.

Izrazit trend povečanega povpraševanja po avtomobilskih pnevmatikah, moto pnevmatikah in motornih oljih v primerjavi s preteklim letom so po navedbah družbe v istem obdobju zaznali na vseh platformah za primerjalno spletno nakupovanje, ki so del skupine Heureka.

Ob tem so opazili tudi večje zanimanje za nakupe koles, električnih koles in sorodnih prevoznih sredstev.

Kot so navedli, slovenski potrošniki raziskujejo predvsem ponudbo letnih pnevmatik, kjer je povpraševanje naraslo za 55 odstotkov. Povečanje so zaznali tudi v kategoriji električnih koles, kjer je povpraševanje naraslo za 41 odstotkov, v segmentu električnih skirojev pa so zaznali 80-odstotno povečanje.

Glede povpraševanje po letnih pnevmatikah so slovenske kupce prehiteli hrvaški, pri katerih je interes za nakup tovrstnih izdelkov v zadnjem mesecu zrasel za kar 97 odstotkov, pri električnih skirojih pa za 30 odstotkov.

Potrošniki trenutno zelo usklajeni tudi pri povpraševanju po kolesih

Na Češkem in Bolgariji je ta delež v medletni primerjavi večji za 53 odstotkov, na Slovaškem za 42 odstotkov, na Madžarskem in v Romuniji pa za 35 oz. 32 odstotkov. Rast povpraševanja po moto pnevmatikah je na Češkem višja za kar 37 odstotkov, na Slovaškem pa za 36 odstotkov.

Potrošniki vzhodne in srednje Evrope so po navedbah družbe Ceneje.si trenutno zelo usklajeni tudi pri povpraševanju po kolesih. V Romuniji je to višje za 62 odstotkov, na Slovaškem 48 odstotkov, na Češkem in Madžarskem pa za 33 oz. 30 odstotkov. Električna kolesa so ta mesec za 57 odstotkov bolj priljubljena v Romuniji, za 34 odstotkov na Slovaškem, na Češkem in Madžarskem pa za 21 oz. 20 odstotkov.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar