Sledi zaprtje trgovin in črpalk?

Visoko število novih okužb s koronavirusom precej vpliva na javno življenje. Samo v UKC Ljubljana zaradi bolniških odsotnosti in karanten mmanjka okoli 600 zaposlenih, prav tako je visok delež odsotnih tudi v UKC Maribor. Težave se pojavljajo tudi v vrtcih in šolah.
Slovenske novice poročajo, da imajo številni bencinski servisi, trgovine, poštne in bančne poslovalnice, težave z zaposlenimi, zato so bili prisiljeni uvesti krajši delovni čas ali omejiti poslovanje na le eno izmeno.

Iz Petrola so za Slovenske novice dejali, da delovne procese trenutno obvladujejo, so pa bili ponekod primorani prilagoditi delovne čase.

Zaenkrat sicer o začasnem zaprtju ne razmišljajo, a se zavedajo, da bi, v kolikor bi prišlo do množične odsotnosti, bil naslednji korak postopno zapiranje bencinskih servisom. Po njihovih neuradnih informacijah naj bi bilo stanje kritično na bencinskih servisih na avtocestnih postajališčih, kjer je pretok ljudi največji.

Iz Mercatorja so za Slovenske novice sporočili, da je potek procesov normalen, so pa prav tako bili primorani skrajšati delovni čas. “V zelo zaostrenih razmerah je tudi začasno zaprtje katere od trgovin ena od možnosti, seveda pa bomo naredili vse, da bomo preskrbo ohranili nemoteno,” so povedali.

S kadrovskimi primanjkljaji se srečujejo tudi pri Pošti Slovenije, ki jih ni mogoče nadomestiti z premeščanjem delavcem, zato prilagajajo organizacije dostave.

Oddaj komentar