Sindikat vojske Slovenije ostal brez odgovora o vplivu pogojevanja cepljenosti za opravljanje delovnih nalog

Vir: Facebook Slovenska vojska

Zagovornik načela enakosti SVS-ju naj ne bi odgovoril na zastavljeno vprašanje o vplivu pogojevanja cepljenosti za opravljanje delovnih nalog, so sporočili s Sindikata vojakov Slovenije.

“V ponedeljek smo prejeli odgovor Zagovornika načela enakosti SVS-ju, poziv zagovorniku v povezavi: Diskriminacija necepljenih zoper Covid-19 v Slovenski vojski, kjer pogoj PCT ne velja, ampak samo C. Po proučitvi odgovora ugotavljamo, da odgovora na zastavljeno vprašanje o morebitni diskriminaciji pripadnikov Slovenske vojske zaradi odrejanja na določene naloge samo cepljenih nismo prejeli,” so zapisali pri Sindikatu vojakov Slovenije in dodali: “Še več, Zagovornik načela enakosti se je glede morebitne diskriminacije necepljenih izrekel za nepristojnega glede vprašanja ali je pogoj cepljenosti potreben in dopusten za varno in zdravo opravljanje dela samega delavca in drugih zaposlenih pri delodajalcu.”

Zapisali so, da “Zagovornik odgovarja, da dokončnega odgovora na to vprašanje z vidika delovnopravnih razmerij še ni in da bo o tem moralo presoditi sodišče”. Ob tem pa še, da naj bi zagovornik na svojih spletnih straneh kot povzetek odgovora SVS-ju, v povezavi: Odgovor Zagovornika načela enakosti Sindikatu vojakov Slovenije glede domnevno neenake obravnave in diskriminacije pripadnikov Slovenske vojske v povezavi s pogojem PC objavil zavajajoč prispevek, iz katerega je razumeti, da zahteva, da je vojak cepljen, ni diskriminatorna.

SVS je zavzel stališče glede testiranj in cepljenja za covid, zapisali so, da so dobili pravno mnenje odvetnika, njihovo stališče in pravno mnenje so že pred meseci poslali članom pred nekaj meseci. “Še vedno velja, da bomo vsem članom nudili pravno pomoč, če bodo v zvezi s testiranjem ali cepljenjem imeli težave v službi,” so zdaj zapisali.

Odgovor zagovornika so na spletni strani sindikata objavili v celoti.

Oddaj komentar