Se odpravljate v UKC Maribor? Spremenjen vhod za nekatere obiskovalce

VIR: UKC Maribor

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor (UKC Maribor) je od avgusta dalje zaradi gradbenih del (gradnja Oddelka za onkologijo) spremenjen vhod do prostorov programa DORA. Do prostorov DORA (stavba 15 B) je dostop možen z uporabo zunanjega dvigala, ki se nahaja 50 metrov levo od stavbe DORA.

Vse ženske, ki so že dobile vabilo na presejalno mamografijo v Državni presejalni program za raka dojk DORA, bodo v naslednjih dneh po pošti prejele tudi obvestilo o spremembi vhoda do prostorov DORA. V UKC Maribor in programu DORA prosijo, da upoštevajo spremenjen vhod v prostore DORA in ne vstopajo na gradbišče, ki je zaščiteno z varovalno mrežo. Za dostop uporabijo zunanje dvigalo in sledijo oznakam DORA.
Ženskam se UKC Maribor in Državni presejalni program DORA zahvaljujeta za razumevanje in vabita, da se udeležijo presejalne mamografije. V programu DORA s presejalno mamografijo lahko raka dojk odkrijejo zgodaj, ko je zdravljenje praviloma uspešnejše. Več na tej povezavi.

Dostop do novega vhoda DORA v UKC Maribor:

1. Od glavnega vhoda (vhod pešci) zavijte desno ob kirurški stolpnici (stavba 1) po Masarykovi ulici in pot nadaljujte do stavbe 15 B (130 m), kjer se nahaja stari vhod v prostore DORA (na desni strani).
2. Zavijte rahlo levo, kjer boste že videli manjši objekt (zunanje dvigalo) z napisom DORA.
3. Nadaljujte pot do dvigala in vstopite vanj, pritisnite tipko DORA (-1). Ko izstopite iz dvigala na kletni hodnik, takoj zavijte desno in nato na prvem odcepu levo po rahli klančini proti steklenim vratom (VHOD DORA).
4. Pred steklenimi vrati pojdite na zadnja vrata levo. Ko vstopite skozi ta vrata, ste že na hodniku prostorov DORA, nato pa samo še sledite oznakam do sprejema za presejalno mamografijo oz. dodatne obravnave.

VIR: UKC Maribor

Oddaj komentar