Še enkrat več prestavljena otvoritev Mariborskega otoka, gre za kupovanje časa?

Poročali smo, da so otvoritev Mariborskega otoka napovedovali za minuli vikend. Ker je bila napoved za soboto slaba, so najprej odprtje prestavili na nedeljo, v soboto popoldne pa sporočili da, ker je slaba napoved tudi za nedeljo, se kopališče odpira v ponedeljek.

Zanimivo bi bilo videti, katero napoved so spremljali odgovori v soboto, kajti za nedeljo je kazalo večino dneva na sončno oz. delno oblačno in več kot 25 stopinj Celzija. Tako je tudi bilo, dovolj toplo dopoldne, da bi se gotovo marsikdo prišel ohladiti na otok. Padavine so se začele šele pozno popoldne. Je pa napoved že konec preteklega tedna kazala na večdnevno slabše vreme v začetku tega tedna. Danes, kot kaže, bo cel dan deževalo in bo hladneje.

Prestavljanje zaradi vremena, ali kupovanje časa?

A odgovorni na Mariborski otoku zapišejo: “Zaradi trenutnega slabega vremena se odprtje Mariborskega otoka v primeru izboljšanja vremena prestavlja na danes popoldan.” Pričakujemo lahko, da bodo kaj kmalu zapisali, da je tudi popoldanska otvoritev odpovedana in prestavljana.

Na jutri? Na sredo? Vprašanje, glede na to kakšna je zdaj napoved – deževno in hladneje bo. So si tako poskušali le kupiti čas, da na Mariborskem otoku končajo vsa dela? V četrtek, ko so tja povabili medije in napovedali odprtje je bilo tam pravzaprav še na pol gradbišče.

Stanje na Mariborskem otoku v četrtek.

Zanimivo je tudi, da so v nedeljo, kot kaže res načrtovali odprtje, kar kaže njihova objava na družbenem omrežju Facebook v soboto popoldne, ki pa je bila kmalu izbrisana. Nekaj ur po zapisu, da se Mariborski otok v nedeljo ne bo odprl, so namreč objavili še zapis, kjer vse vabijo – ravno v nedeljo – na jutranjo telovadbo na otok. Ampak kot rečeno, omenjeno objavo so kmalu tudi zbrisali.

Oddaj komentar