Saša Arsenovič imel več srečanj, širok krog ljudi preventivno v samoizolaciji

FOTO: Mestna občina Maribor/Srečanje z vodstvom Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji

Mariborski župan je imel ta teden več srečanj, na vseh so se sicer držali ukrepov, ki veljajo, a vendar so se mariborski poslanci, ki jih je na občini gostil v ponedeljek odločili za samoizolacijo.

Saša Arsenovič, ki je včeraj sporočil, da je pozitiven na novi koronavirus, je imel ta teden več delovnih sestankov oz. srečanj. V ponedeljek so na občini slabi dve uri sestankovali mariborski poslanci (Lidija Divjak Mirnik, Franc Trček, Andrej Rajh in Dejan Kaloh). Ostali trije poslanci – Jurij Lep, Branislav Rajić in Gregor Židan so se opravičili.

Večina tistih, ki je bila z mariborskim županom v stikih, se je odločila za prostovoljno karanteno. Lidija Divjak Mirnik nam je pojasnila, da je takoj ko je izvedela, da je župan okužen, da je tudi sama ravnala preventivno.

Brez znakov bolezni

“Takoj ko sem izvedela, sem govorila z vodjo poslanske skupine in smo se odločili, da grem v samoizolacijo, ker je danes izredna seja v DZ in če slučajno se kaj izkaže, bi bilo zelo nepošteno, da jaz danes hodim tam. Zato absolutno ostajam doma. Nimam pa prav nobenega znaka okužbe,” uvodoma pojasni Divjak Mirnikova.

Na sestanku so držali razdaljo, nosili maske, niso si podajali rok v pozdrav: “Doma v samoizolaciji sem vsaj do ponedeljka, posvetovala se bom z nadrejenimi kako potem naprej, možnost je, da nas bo DZ napotil na testiranje, ki se ga bom vsekakor udeležila, če bo potreba.”

Srečanje tudi z veleposlanikoma in Islamsko skupnostjo

Prav tako je v ponedeljek na občini potekalo srečanje med vodstvom MO Maribor in vodstvom Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, ki so se ga udeležili Saša Arsenovič, župan MOM, Gregor Reichenberg, podžupan MOM, dr. Nedžad Grabus, mufti Islamske skupnosti v Sloveniji, Nevzet Porić, generalni sekretar Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, Hilmo Avdič, predsednik Islamske Skupnost Maribor ter Zinaid Mahmutagič. Tudi ti so preventivno v samoizolaciji.

V kabinetu župana je danes potekalo srečanje med vodstvom MO Maribor in vodstvom Islamska skupnost v Republiki…

Gepostet von Mestna občina Maribor am Montag, 12. Oktober 2020

Mariborski župan pa se je v torej vljudnostno srečal z veleposlanikom Poljske v Sloveniji Krzysztofom Olendzkijem in veleposlanikom Ruske federacije Timurjem Eyvazovom.

V kabinetu župana je danes potekalo spoznavno vljudnostno srečanje med Sašo Arsenovičem, županom MO Maribor in…

Gepostet von Mestna občina Maribor am Dienstag, 13. Oktober 2020

Oddaj komentar