Rok brezdomcem podaril 1200 parov nogavic

Vir: Facebook

19-letni Rok Černič , strasten navijač NK Maribor, je tudi tokrat pokazal svojo srčnost. Ob dnevu brezdomcev je slednjim podaril kar 1200 parov nogavic.

“Na dan brezdomcev se je odzval tudi prav poseben Gospodic. Z velikim G. In obul kar 1.200 brezdomskih nog. To pomeni – dejansko je kupil 2400 nogavic,” so zapisali na Facebook strani Humanitarčka.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

“Društvu Humanitarček je podaril kar 1.200 parov nogavic, ki bodo grele tople noge brezdomcev. Gre za zbran denar od dobrodelne dražbe dresov NK Maribor,” je povedala Maja Kos iz društva Humanitarček.

Najstnik z velikim srcem

19-letni Mariborčan Rok Černic je mladi mož z velikim srcem, ki pomaga skoraj na vsakem koraku. Kot smo že poročali so ga leto za njegovo nesebično pomoč v letu 2015 nagradili na prireditvi natečaja Prostovoljec leta, ko je prostovoljke in prostovoljce na Brdu pri Kranju gostil predsednik republike Borut Pahor. Rok je naziv Naj prostovoljec prejel v starostni skupini do 19 let in sicer za preplet prostovoljskega delovanja, šolskega dela in nesebične pomoči ljudem v socialni stiski.

Letos pomladi je pomagal z že drugo dražbo nogometnih dresov, katere izkupiček je v celoti namenil dobrodelne namene. Od prodaje nogometnih dresov je izkupiček v višini 1.125 eur v celoti namenil štirim humanitarnim društvom.

Oddaj komentar