VIDEO: Resnejših stranskih učinkov in hospitalizacij po cepljenju v UKC Maribor ni bilo

V UKC Maribor je trenutno zaradi covida hospitaliziranih 55 oseb, intenzivno nego jih potrebuje 24. Eden od teh je polno cepljen, drugi je doslej prejel en odmerek. Povprečna starost je 66 let. Hospitalizirane so tudi osebe mlajše od 40 let. 

“Stanje je stabilno, število pacientov niha, a se ne viša bistveno. Veča pa se število pacientov na intenzivni terapiji,” je dejal strokovni direktor UKC Maribor, prof. dr. Matjaž Vogrin, dr. med.

“Za intenzivne paciente moremo poskrbeti maksimalno. Pred krizo je bilo na voljo za vse paciente 27 postelj, sedaj smo te ohranili in dodatno uredili 24 postelj. To je ogromen kadrovski in organizacijski zalogaj,” je dodal. V tem trenutku za njih skrbi okoli 180 ljudi, kar predstavlja deset odstotkov vsega kadra. Poudaril je, da se trudijo maksimalno tudi za necovid paciente.

Resnejših stranskih učinkov po cepljenju ni bilo

Strokovni direktor UKC Maribor, prof. dr. Matjaž Vogrin, dr. med.: “V naši ustanovi je bilo cepljenih 18.000 ljudi, od tega jih je bilo 3.000 cepljenih s cepivom Janssen. Beležili smo stranske učinke pri dveh do treh procentih, a nihče ni imel potrebe po hospitalizaciji.”

V UKC Maribor je sicer cepljenih 69 odstotkov zaposlenih, v zadnjih dneh vidijo porast cepljenj med medicinskimi sestrami.

1 KOMENTAR

  1. To je laž !!! V UKC Maribor je hospitalizirano 24 pacijentov. To je dejstvo. Vsaka oseba, ki pride (če pride) do zdravnika in ima težave z dihanjem ima po njihovi “strokovni” razlagi Covid druge bolezni več ne obstajajo !!! Če ti ugotovijo, da imaš Covid greš v karanteno 10dni brez zdravil in ta smrtonosna bolezen izgine🤮🤮🤮🤮🤮

Oddaj komentar