Prvi pozitivni primer koronavirusa v olimpijski reprezentanci Slovenije

V sredo je v olimpijsko vas v Zhangjiakou na Kitajskem prispel manjši del slovenske olimpijske reprezentance. Med potniki je bil tudi olimpijec Žan Košir, ki je z delom ekipe srečno prispel na prizorišče olimpijskih iger.

Ob prihodu na Kitajsko je ekipa sledila protokolom organizatorjev ter opravila vse postopke, med drugim tudi obvezno testiranje na koronavirus. Včeraj zvečer so od organizatorjev prejeli obvestilo, da je bil med pozitivnimi potniki tudi Žan Košir. Vodstvo olimpijske reprezentance je sledilo navodilom organizatorja ter športnika izoliralo. V poznih večernih urah je sledil ponovni test, ki je včeraj ob 10. uri zjutraj po lokalnem času potrdil okužbo z novim koronavirusom.

Sledi protokol, ki narekuje izolacijo v posebne hotelu

Sedaj sledi obvezni protokol, ki narekuje izolacijo športnika v posebnem hotelu, opremljenim z internetom, telovadnico, prostori za športnike in prostočasnimi aktivnostmi. Športnik mora ostati v izolaciji, v kolikor ne kaže nobenih simptomov, dokler dva PCR testa ne pokažeta negativnega izvida v razmaku najmanj 24 ur. Sicer se športnik počuti dobro in zaenkrat ne kaže nobenih simptomov. Poleg Žana je bil pozitiven tudi serviser ekipe, Darko Centrih. Rezultat ponovnega testa še niso prejeli.

Oddaj komentar