Pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije pripravili darilno slikanico za vse prvošolce

Fotografija je simbolična. Vir: pixabay.com

Pri Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS so tudi letos z več partnerji pripravili darilno slikanico za vse prvošolce. Tokratna darilna knjiga je Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib Ide Mlakar Črnič. V ponedeljek bodo tako v vseh šolah po Sloveniji in nekaterih zamejskih razdelili kar 25.000 slikanic.

Letošnja darilna knjiga je Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib avtorice Ide Mlakar Črnič, ki jo je ilustrirala Kristina Krhin. Govori o tem, kako pujsa Bibi in Gusti že nekaj vesta o hoji, “taki, ki vodi navzgor in navzdol, pa tudi malo naokrog in včasih na hojladri,” je zapisala avtorica knjige Mlakar Črnič in dodala, da je tako tudi z učenjem branja ter z vsemi novimi stvarmi – malo gre gor in malo dol.

“Gusti meni, da je prebrati celo knjigo zagotovo grozno težko. Kot bi hotel zavzeti strm hrib. Bibi meni, da je hoja v hrib prijetna, saj ko si na vrhu, potem gre vse gladko navzdol,” je še zapisala.

Podelitev bo vseslovenski dogodek, saj so pri društvu prosili šole, naj slikanice razdelijo na isti dan, v ponedeljek, 19. septembra. Branje za bralno značko se običajno začne 17. septembra, na dan zlatih knjig, ki je obletnica rojstva in smrti pisatelja Franceta Bevka (1890-1970). Uradno se bralna značka zaključi 2. aprila, ob svetovnem dnevu knjig za otroke.

Projekt so pripravili ob podpori Javne agencije za knjigo RS in drugih partnerjev in sponzorjev.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar